Efterårsferie: Masser af action i Historiecenter Dybbøl Banke

4. oktober 2018 Kultur

Jorden sprøjter, braget flår trommehinderne itu, og granatsplinterne hviner forbi – hvis du altså er heldig! Krigen 1864 er de seneste år blevet genopført på film, både af DR og i Historiecenter Dybbøl Bankes egne film.

Den rigtige krig var blodig, med store slag, voldsomme artillerikampe og mange døde soldater til følge.

Hvordan genskaber man 1864 i 2018, uden nogen kommer til skade eller bliver døve?

Der er fuld knald på efterårsferien, når vi sætter fokus på special effects i krigsfilm. Vores fyrværker har stået for eksplosionerne i flere filmproduktioner og viser, hvordan man sætter et granatnedslag sammen, uden publikum opdager, det er snyd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kom og se en krigsfilm blive til, fortællingen begynder på alle hverdage kl. 11.30, skriver historiecentret.

Du kan også prøve Historiecentrets andre aktiviteter. Støb en kugle, bag en pandekage, skriv et brev og meld dig til rekrutskole.

Det buldrer og brager hele dagen, når vi affyrer geværer og kanoner. Vær med til at storme skansen, når vi sætter os i preussernes sted d. 18. april.

Kast dig ud i vores mordgåde og opklar, hvem der dræbte en soldat i skansen. De mindre børn kan hjælpe hornblæseren Rasmus med at finde noget, han har mistet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inde på Historiecentret viser vi filmene Dommedag for Danmark og Angrebet på Als, begge film vises hvert 20. minut.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...