Efterårsferie: Masser af action i Historiecenter Dybbøl Banke

4. oktober 2018 Kultur

Jorden sprøjter, braget flår trommehinderne itu, og granatsplinterne hviner forbi – hvis du altså er heldig! Krigen 1864 er de seneste år blevet genopført på film, både af DR og i Historiecenter Dybbøl Bankes egne film.

Den rigtige krig var blodig, med store slag, voldsomme artillerikampe og mange døde soldater til følge.

Hvordan genskaber man 1864 i 2018, uden nogen kommer til skade eller bliver døve?

Der er fuld knald på efterårsferien, når vi sætter fokus på special effects i krigsfilm. Vores fyrværker har stået for eksplosionerne i flere filmproduktioner og viser, hvordan man sætter et granatnedslag sammen, uden publikum opdager, det er snyd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kom og se en krigsfilm blive til, fortællingen begynder på alle hverdage kl. 11.30, skriver historiecentret.

Du kan også prøve Historiecentrets andre aktiviteter. Støb en kugle, bag en pandekage, skriv et brev og meld dig til rekrutskole.

Det buldrer og brager hele dagen, når vi affyrer geværer og kanoner. Vær med til at storme skansen, når vi sætter os i preussernes sted d. 18. april.

Kast dig ud i vores mordgåde og opklar, hvem der dræbte en soldat i skansen. De mindre børn kan hjælpe hornblæseren Rasmus med at finde noget, han har mistet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inde på Historiecentret viser vi filmene Dommedag for Danmark og Angrebet på Als, begge film vises hvert 20. minut.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...