Efterskolen Epos har sikret sig husly i Fynshav

18. august 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Fra 2015 kommer der lys i vinduerne i den tidligere Danebod Højskole i Fynshav. Og det er Efterskolen Epos, der vil lave skole for teenagere, der sætter pris på både leg og læring. Forleden fik efterskolebestyrelsen købsaftalen i hus og fremtiden tegner allerede ganske godt.

Mathias Granum, initiativtager til Efterskolen Epos.

Mathias Granum, initiativtager til Efterskolen Epos.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kommer igen lys i vinduerne i de gamle højskolebygninger.

Der kommer igen lys i vinduerne i de gamle højskolebygninger.

 

  • Vi skal have skrevet 40 elever ind til skolestart i sommeren 2015 og vi har de 19, siger Mathias Granum til Sønderborg Nyt. Han er med i bestyrelsen, som har tænkt hele konceptet på plads.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Mathias Granum er leder af Fantasmos camps, konsulent og tidl. projektleder hos Dansk Flygtningehjælp, initiativtager til Efterskolen Epos.

  • På Fantasmos camps ser jeg unge opbygge et fællesskab der har kvaliteter, som giver baghjul til alt hvad jeg selv oplevede i min folkeskoletid. Jeg kan ikke forestille mig en mere meningsfuld opgave for mig, end at være med til at skabe den type fællesskaber. Det er drivkraften bag mit arbejde med Epos, siger han.

Det er gennem de camps, at navnet Epos breder sig hos teenagere og deres forældre. Det med at samle kundskaber skal gerne følges af en personlig udvikling, så teenagere lærer at agere i samfund og fremtid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvfølgelig er der også masser af liv bag vinduerne den 28. september, hvor det er Efterskolernes Dag