Egernsund-journalist optræder i Aabenraa

19. november 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Kan man være sønderjyde “u’en å ku’ e’ sproch?”

Ved du, hvad knepkager er?

Nej – det er slet ikke noget uartigt, men simpelthen en ganske bestemt slags småkager, som findes på mange sønderjyske kaffeborde.

Knepkager er en af de ældste småkager der kendes og blev oprindelig fremstillet med rug- eller bygmel og bagt i forbindelse med rugbrødsbagningen.

Knepkager er en af de ældste småkager der kendes og blev oprindelig fremstillet med rug- eller bygmel og bagt i forbindelse med rugbrødsbagningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Aabenraa Erhvervsforening og tilflytternetværket “Ny i by” – med et smil på læben – holder et arrangement for “nye og indfødte sønderjyder”, løftes sløret for, hvad det nu liech er for nau’e med de der småkache med det pudsige navn.

Det er journalist og foredragsholder Flemming Nielsen – mangeårig medarbejder på DR i Aabenraa – der på en blanding af sønderjysk og hjemmestrikket rigsdansk – står for løjerne. De foregår i Spiloppen i Nygadehuset i Aabenraa torsdag den 27. november kl. 17 til 19. Flemming Nielsen giver også sit helt personlige bud på, om man kan være en god sønderjyde – u’en å ku’ e’ sproch. Og sjov veksler med alvor i løbet af arrangementet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis æ hause’ et, teje æ min poppe, min knoch – å min pusworm me’, lover den 66-årige sønderjyde. Han bor i Egernsund, men bruger meget tid på sine tre foredrag, bl.a. “Man i e’ tyn – å kuen i e’ balle”. Det giver han smagsprøver på i Aabenraa.

 

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...