Ekspert: DIs undersøgelse af erhversklima er værdiløs

3. september 2015 Erhverv

Det gør naturligvis ondt, at de 78 virksomheder i Sønderborg ikke ligefrem har været fremme med 12-tallerne i bedømmelsen af erhvervsvenligheden i Sønderborg Kommune.rådhus

“Vi har lavet en masse tiltag, men de synes åbenbart ikke, det er nok. Vi tager selvfølgelig signalet til os og arbejder bare drønhårdt videre”, siger Erik Lauritzen til DR SYD og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Faktisk er vi på mange punkter vurderet bedre i år end sidste år. Men alle kommuner har tilsyneladende oppet sig, så det har bare ikke været nok”.

Sønderborg Kommune er vurderet særligt dårligt i tre kategorier. Det handler om information og dialog med kommunen, sagsbehandling samt skatter og afgifter.

Ekspert: DIs måling er ubrugelig

 

 

“Det er i bund og grund andre ting end erhvervsklimaet, der afgør, om man har en positiv eller en negativ erhvervsudvikling”, siger Roger Buch, der er ekspert i kommunalpolitik.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Roger Buchs øjne er der tale om en meningsundersøgelse blandt virksomhederne om, hvordan de føler, de bliver behandlet i de enkelte kommuner.rådhus1

Ingen kobling

Og den siger ikke noget om, hvordan det reelt går for virksomhederne.

“Koblingen mellem erhvervsklima og en positiv erhvervsudvikling findes simpelthen ikke”, vurderer Roger Buchs vurdering.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis man studerer tallene på landsplan, så er der ingen tendens til, at dem, der har et godt erhvervsklima, også har en positiv erhvervsudvikling. Og i den anden ende – dem, der har et dårligt erhvervsklima, de har heller ikke en dårlig erhvervsudvikling. Så der er ingen sammenhæng, men det er lykkedes Dansk Industri over en årrække at tegne et billede af, at det her er vigtigt og væsentligt”, siger Roger Buch til DR.

“Det er rigtig godt gået af Dansk Industri. For de peger på alle de ting, som de ved, virksomhederne gerne vil have. Men det er desværre ikke det, der skaber en positiv erhvervsudvikling”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...