Ellen Trane Nørby: Filmaftale styrker Syddanmark

6. november 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

I den netop indgåede filmaftale har Venstre sat flere markante aftryk, som styrker film og kulturlivet i Syddanmark. Det gælder bl.a. tilførslen af

jpg” alt=”Ellen Trane Nørby var med til at sikre, at film ikke bare laves i København.” width=”239″ height=”300″ /> Ellen Trane Nørby var med til at sikre, at film ikke bare laves i København.

14 millioner direkte til den Vestdanske filmfond og filmfond Fyn, som støtter film i Syddanmark. Senest er Haderslev med besættelsesfilmen, der omhandler begivenhederne d. 9. april 1940 et godt eksempel på film med lokal filmfondsstøtte.

  • Jeg glæder mig over, at det er lykkedes at styrke de regionale filmfonde. Dansk film skal ikke blot foregå i København, men skal samle hele Danmark, ved at være til stede i hele Danmark. Det er en vigtig del i filmaftalen, og det er en sag som jeg og Venstre har kæmpet for under forhandlingerne, siger Ellen Trane Nørby.

Det er lykkedes også for Venstre at sikre, at Cinemateket fremover ikke er forbeholdt hovedstaden, men at forevisninger skal ud i hele landet. Det skal ske gennem aftaler med eksempelvis biografer og biblioteker i hele landet.

  • Venstres målsætning om at der skabes flere film og udbrede det danske filmmiljø ud over København er lykkedes. Det er jeg og Venstre meget tilfredse med, siger Ellen Trane Nørby, som sammen med Michael Aastrup Jensen har forhandlet aftalen på plads for Venstre
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk