Embedsmændene vogter over kommune-økonomien

11. marts 2015 Samfund

I Sønderborg Kommune sidder der embedsmænd og vogter over kommunens udgifter og indtægter, så der er råd til at servicere borgerne og også til at sætte de ting i værk, som Byrådet beslutter skal ske.penge

Og i disse dage kan blandt andre Veje og Trafik glæde sig over plus på kontoen.

Artiklen fortsætter under annoncen

En optælling af kassebeholdningen viser et plus på 3,7 mio. kr., som primært skyldes udskudt anskaffelse af vintermateriel og den milde vinter. Der er øgede indtægter for langtidsparkerede fly i lufthavnen og der har været mindre udgifter til kørsel med sygdomsramte elever.

Heldet har også tilsmilet afdelingen for Natur og Miljø. En status viser et mindre forbrug på 2,2 mio. kr., som skyldes overskud på brugerbetalte ydelser, forsinket levering af miljøinformationssystem, forskydninger i arbejdet med diverse projekter, samt mindre behov for bekæmpelse af skadedyr.

Artiklen fortsætter under annoncen

I instansen for Bosætning og Byggeri, skrives tallet 300. 000 med rødt og det skyldes manglende opfyldelse af indtægtskrav på forpagtningsafgifter.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...