Emil de Waal Trio feat. Elith “Nulle” Nykjær

26. november 2014 Kultur
Artiklen fortsætter under annoncen

En musikalsk konstellation på tværs af musikalske genrer og generationer.

Det er, hvad Sønderborg Jazz Club har på menukortet til søndag eftermiddag i Sønderborghus.

Emil de Waal Trio+ debuterede på Copenhagen Jazzfestival 2011 og det blev en skøn rejse i musik – både komponeret, improviseret, jazz, world, beat og alt hvad hjertet kan begære – som medlemmerne bare må tage igen og igen.10625092_10205002454841853_4248297771198199145_n

Artiklen fortsætter under annoncen

Emil de Waal, Gustaf Ljunggren og Søren Kjærgaard har som Emil de Waal trio+ udgivet tre albums sammen siden starten på deres samarbejde i 2004. Foruden utallige koncerter i Danmark og en lang række andre lande i Europa, har deres fælles musik også flere gange bragt Emil de Waal+ så langt som til både Kina og USA.

Nulle er en legende med sin klarinet og sit fantastisk udtryksfulde og swingende spil. Nulle har spillet verden tynd de sidste 50 år bl. a. Med sit Verdensorkester og indtaget stuerne i diverse tv-programmer i samarbejde med Poul Nesgaard igennem årene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Emil de Waals professionelle liv som musiker begyndte, da han i 1987 var med til at stifte “Bagdad Dagblad”. Siden da har han spillet trommer med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock til mere stuerene genrer

Søren Kjærgaard er tangentspiller af guds nåde og har stået for bl.a. det avantgardistiske duo-samarbejde med Torben Ulrich, lyrisk post-rock med Bandapart, vanvids-hiphop med Ikscheltaschel og det smukke triosamarbejde med den amerikanske trommeslager-legende Andrew Cyrille.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gustaf Ljunggren er – ud over at være den tavse svenske kapelmester fra Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen – en fuldstændig fabelagtig musiker, som faktisk kan spille på stort set alle instrumenter.

Altid en overraskelse at lytte på.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 112, Nordborg

Postkase sprængt

28. januar 2022 112

Torsdag var politiet en tur i Guderup, fordi en postkasse var spærbgt i stykker. “Vi traf fire unge mennesker i nærheden af den sprængte postkasse, men vi kan ikke sige, at det var en af dem, der havde gjort det, så der er ikke skrevet sigtelser i den sag”, siger John Weber fra politiet.

Læs mere...