Engelske soldater mindes

22. april 2014 Kultur

Onsdag er det 70 år siden en bombemaskine blev skudt ned ved Karlsminde på Als. Et flystyrt der, på nær et besætningsmedlem, kostede hele flybesætningen livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det markeres med et arrangement ved mindestenen for de faldne flyvere onsdag kl. 10:00 ved mindestenen, Karlsminde, Nordals.faner-3-173x118

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindetalen gennemføres i år af pastor emeritus Ole Werth Sørensen. Gunnar Hounsgaard fra Kontaktudvalget for bevarelse af de militære traditioner vil opsætte et lille mindekors ved stenen. Et kors som familie fra England har sendt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland deltager oberstløjtnant J.P. Rasmussen, løjtnant L. Larsen samt oversergent O. Wolff. Der vil yderligere blive lagt buketter fra Hæren, Lokalhistorisk arkiv for Svenstrup Sogn, Sønderborg Kommune, Foreningen for Folk og sikkerhed m.fl. ligesom personel fra Flyverhjemmeværnet deltager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindehøjtideligheden gennemføres af Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet. En sammenslutning af 18 foreninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennemførelse af 70 årsdagen er et samarbejde mellem Lokalhistorisk arkiv for Svenstrup Sogn, Hjemmeværnet og brødrene Hounsgaard.

Alle er velkomne til at deltage i højtideligholdelse af 70 årsdagen til ære for den allierede flybesætning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...