Episk dansk kærlighedsdrama fra 1. Verdenskrig bliver en realitet

19. november 2017 Kultur

Fridthjof Film kan i dag fortælle, at planerne om at lave et episk og rørende kærlighedsdrama baseret på virkelige hændelser under 1. Verdenskrig, nu bliver virkelighed.

I KRIG & KÆRLIGHED bliver dermed den første danske spillefilm nogensinde fra perioden under 1. Verdenskrig.

Storfilmen er skrevet af instruktør Kasper Torsting, der har haft held med at tiltrække store skuespillere som det biografaktuelle talent Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt, Natalie Maduenõ og Ulrich Thomsen, skriver Fridthjof Film i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I KRIG & KÆRLIGHED begynder optagelser i februar i Sønderborg, hvor den også får gallapremiere på 100-årsdagen for afslutningen på 1. Verdenskrig d. 11. november 2018. Filmen får biografpremiere over hele landet d. 15. november 2018.

Historien

Da Esben fingerer sin egen død, er det for at flygte fra krigen og blive forenet med sin elskede kone Kirstine og deres søn Karl efter 3 år. Men alt er ændret i hans fravær…

En charmerende tysk officer har overtaget rollen som familiefar og bejler kraftigt til Kirstines hjerte. I skjul på sit eget loft bliver Esben vidne til dette mareridt og må sætte alt ind for sin overlevelse, kærligheden og at redde familien.

 

6.000 dræbte sønderjyder 

Flere end 30.000 sønderjyder drog afsted under 1. Verdenskrig. Over 6.000 af dem blev dræbt. ’Den store krig’ er den blevet kaldt ude i verden. Mange danske historikere kalder den med rette ’den glemte krig’… Sønderjyderne kæmpede i tysk uniform, men hjertet bankede for Danmark.

Hjælp fra Danfoss-fond og Star Wars-producer

I KRIG & KÆRLIGHED produceres af Fridthjof Film, og er selskabets største projekt til dato. Filmens største støtter er Det Danske Filminstitut (Markedsordningen), Danmarks Radio samt Fabrikant Mads Clausens Fond, der har bidraget med et større millionbeløb.

Derudover har de lokale kommuner, hvor størstedelen af filmen optages, Sønderborg og Tønder, støttet projektet. Senest er FilmFyn også kommet med ombord.

Filmen har som den første danske film opnået støtte hos den Tjekkiske Film Fond, idet dele af filmen optages i Tjekkiet. Den co-produceres med Film United og co-producer Rick McCallum, der er bedre kendt som producer af Star Wars-filmene.  Idet filmen naturligt foregår på dansk og tysk har Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH) støttet projektet med co-producerne Christian Friedrichs og Kerstin Ramcke fra Nordfilm Kiel, der er datterselskab til et af Tysklands største produktionsselskaber, Studio Hamburg Production Group. Slutteligt er filmen støttet af Creative Europe MEDIA.

I KRIG & KÆRLIGHED distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution. Filmen er desuden allerede præ-solgt til den tyske TV-kanal NDR og Norske TV2.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk