Er din hund sensitiv skal den have et gult tørklæde på

22. september 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Det er ikke let for alle og enhver at se på en hund, om den er sensitiv. At være sensitiv kan betyde, at hunden er nervøs, når der er fremmede, den kan være bange for hurtige bevægelser, andre hunde og mange andre ting. Heldigvis er der hundeejere, der er så smarte, at de viser, deres hund er sensitiv og har brug for plads.

Ser du en hund med en gul sløjfe, et gult bånd, et gult tørklæde eller lignende fastsat i hundesnoren eller på hunden, betyder det, at den hund har brug for plads. Du skal ikke gå hen til hunden eller dens ejer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helle Poulsen fortæller vidt og bredt, hvad det gule tørklæde betyder.

Helle Poulsen fortæller vidt og bredt, hvad det gule tørklæde betyder.

– Når vi siger sensitiv, så dækker det over mange ting og det alt sammen betyder, at der ikke skal pilles ved hunden, siger Helle Poulsen til Sønderborg Nyt. Hun fortæller, at i Australien giver man sensitive hunde et eller andet gult på og så ved forbipasserende, at de skal være forsigtige. Alle i Australien kender ordningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideen har bredt sig til Sverige og nu prøver en række hundeejere at sprede den i Danmark, fordi det er en enkel måde at undgå uheldige episoder på.

– Hvis der er en, der ude og lufte sin hund og de så møder en hund med en gul klemme på snoren, et gult tørklæde eller noget andet gult, så skal der styres udenom, siger Helle Poulsen. Det er jo sørgeligt, hvis den sensitive hund bider en anden hund, der så bider igen – og har den anden hund forkerte gener, så afliver politiet den hund, der bare forsvarer sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hunden får ro

Helle Poulsens hund har et gult tørklæde og det virker glimrende. Når hun er ude og gå ture, så holder folk sig lidt på afstand.

– Det giver hunden ro, siger hun. Helle Poulsens hund er forsigtig og usikker, når der kommer fremmede. Men hvis de bare sætter sig ned og lader hunden snuse og kigge, så slapper den snart af igen. Kort tid efter den har fundet trygheden, så kommer den springende med sit tøjdyr og så skal der ellers leges. Altså kan man sagtens være fremmed og omgås nogle sensitive hunde, så det er en fornøjelse for både hunden og en selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Helles hund finder sin tryghed, er den en herlig legekammerat.

Når Helles hund finder sin tryghed, er den en herlig legekammerat.

– Det gule betyder, at det er en god idé lige at spørge, hvordan man kan komme til at “snakke” med hunden, siger Helle Poulsen. Hun håber, at rigtigt mange vil hjælpe med at sprede ideen med noget gult på sensitive hunde.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Ejerne af hundene skal sætte noget gult på deres hund og alle andre skal have at vide, hvad det betyder, siger Helle Poulsen, der selv synes, det er en virkelig enkel løsning for både hundeejere og alle andre.

Og alle os, der lige har læst det her, kan fortælle det til andre, så budskabet breder sig som ringe i vandet.

Der kan hentes flere oplysningen om det gule tørklæde på facebook:

https://www.facebook.com/DenGuleHundDanmark