Erhvervsklimaet i Sønderborg er blevet dårligere

25. juli 2014 Erhverv

Klimaet for erhvervslivet i Sønderborg Kommune er blevet dårligere siden sidste år. Sønderborg er nemlig faldet fra en 28. til en 73. plads på Dansk Byggeris liste over erhvervsvenlige kommuner skriver Lokalavisen.

Med et fald på 45 pladser er Sønderborg Kommune røget ned i en tunge ende af listen over de 98 kommuner.

Sønderborg er samtidigt den dårligste kommune i Sønderjylland, hvor Aabenraa ligger på 10. pladsen, Tønder på 32. pladsen og Haderslev på 69. pladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er især på parametre som skat og udbudspolitik, at Sønderborg har klaret sig dårligt i år.

Også kommuner som Gentofte, Aalborg, Vejle og Aarhus har oplevet store er blandt dette års største dykkere.

– Flere kommuner tager nogle ordentlige hop i enten den ene eller anden retning. Nogle af dykkerne klarer sig godt på nogle områder, mens de dumper på andre. F.eks. har vi i år også givet kommunerne karakterer alt efter, om de f.eks. bruger kædeansvar eller arbejdsklausuler, som er blevet meget populært i flere kommuner og derfor også er relevant at måle på. Vi udvikler løbende analysen, så den forholder sig til kriterier af betydning for virksomhederne, og som er aktuelle, siger erhvervspolitisk chef for Dansk Byggeri Torben Liborius.

I følge analysen er Billund den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Sport, Sønderborg

I den kommende uge kan du prøve at ro på Alssund

14. maj 2021 Sport

Har du lyst til at nyde de smukke omgivelser på vandet omkring Sønderborg, få frisk luft når du dyrker motion i fællesskab med andre, så er roning noget for dig. Sønderborg Roklub holder åbent hus på tirsdag og på torsdag – begge dage klokken 9 – 11 og 18:30 – 20:30, hvor du har mulighed […]

Læs mere...