Erhvervsudvalg og Vækstråd klar til at reagere på DI-analyse

10. september 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

I sidste uge kom DI-analysen med et skuffende resultat til Sønderborg Kommune, der endte på en sidsteplads, og det gav anledning til en drøftelse på mødet i erhvervsudvalget.

Her tager man undersøgelsens resultater seriøst og ønsker at tage en ydmyg, lyttende og proaktiv tilgang til arbejdet, der ligger foran.

Ole W. Stenshøj og Erhvervsudvalget griber udfordringen fra DIs analyse.

Ole W. Stenshøj og Erhvervsudvalget griber udfordringen fra DIs analyse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har udbygget dialogen i løbet af foråret og sommeren med en dialogrunde blandt kommunens virksomheder, og denne dialog skal naturligvis forsætte. Virksomhedernes mening er vigtig viden for os, og jeg tror på, at vi i fællesskab kan få løftet erhvervsklimaet”, siger formand for erhvervsudvalget Ole Wandahl Stenshøj i en pressemeddelelse.

Samarbejdet skal altså forsættes og udvikles, og det er både med de lokale virksomheder og med DI. Sammen kan man nå frem til mere konkrete tiltag til, hvordan Sønderborg Kommune kan blive mere erhvervsvenligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forhold til tiltagene har man sine vigtige prioriteringer på plads. Udover dialog og samarbejde vil man prioritere at kigge på initiativer, der kan skaffe den kvalificerede arbejdskraft, som virksomhederne mangler, man vil se på kontakten til og sagsbehandlingen hos kommunens afdelinger, og man vil højne kendskabet til de initiativer, som kommunen allerede har gennemført. F.eks. at dækningsafgiften er blevet afskaffet, som måske ikke alle virksomheder endnu har opdaget.

Allerede til næste erhvervsudvalgsmøde er et oplæg om de omtrent 100 virksomhedsbesøg klar. I oplægget kan man finde virksomhedernes holdning til forskellige aspekter af samarbejdet med og vilkårene i Sønderborg Kommune. Det er en rapport og et handlingskatalog, der vil blive lagt frem og drøftet i uge 41.  Oplægget er et godt arbejdsværktøj for hele kommunen at bruge til at blive klogere og tage handling.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil ikke bare sidde på hænderne og tænke, at fordi vi nu har besøgt virksomhederne, så har vi gjort vores. Nej, vi skal reagere, og vi skal handle der, hvor vi som kommune har mulighed for at gøre en forskel”, siger Ole Wandahl Stenshøj.

 

22. april 2024 Erhverv, Gråsten

Gråsten Maskinservice lavede et kalkuleret underskud

22. april 2024 Erhverv

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, mister de ordre, og opgaven går videre til en konkurrent. Det er den verden Gråsten Maskinservice befinder sig i. Gråsten Maskinservice har igennem de seneste tre […]

Læs mere...