Erhvervsudvalget sænker priserne på erhvervsgrunde

22. april 2015 Erhverv

Sønderborg Kommune sætter gang i hjulene med endnu et erhvervsinitiativ, der vil give erhvervslivet gode vilkår for vækst. Derfor anbefaler Erhvervsudvalget nu, at man sænker priserne på erhvervsgrundene i Ullerup, og at alle erhvervsgrunde skal være inklusiv tilslutningsudgifter ved køb af grunden.

Tom Holden Jensen og Ole Stenshøj vil give rabat på erhvervsgrunde.

Tom Holden  og Ole W. Stenshøj vil give rabat på erhvervsgrunde.

”Det er en af vores fremmeste opgaver som Erhvervsudvalg at sikre, at erhvervslivet har de rette rammer til at drive virksomhed her i kommunen. Med denne anbefaling er det vores håb, at vi nu kan skabe de rammer og dermed hjælpe væksten på vej her i kommunen”, siger erhvervsudvalgsformand Ole Stenshøj Wandahl i en pressemeddelelse.

Prisen på en erhvervsgrund i Ullerup bliver sat ned fra 95 kr. pr. kvm. til 70 kr., og kommunen vil nu tage prisen for tilslutningsudgifterne på sig. Det skal gøre Sønderborg Kommune til et attraktivt sted at investere i erhvervsjord og bygge sin virksomhed op fra starten.

Det betyder selvfølgelig et fald i indtægterne på salg af erhvervsgrunde i kommunen, men det kan stadig betale sig. Det mener Tom Holden, medlem af Erhvervsudvalget:

”Det siger sig selv, at man kan se det på bundlinjen, når man sætter prisen ned, men vi ser hellere, at vi får solgt en masse grunde, og at de ikke står tomme hen. På den måde bliver det en investering i det lokale erhvervsliv. For det kommer hele kommunen til gode, hvis flere virksomheder bygger nyt her hos os”.

Erhvervsudvalget anbefaling er nu sendt til Økonomiudvalget, der sidder med den endelige beslutning.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk