Erik Fenn energi-renoverede for lejernes skyld

28. november 2014 Erhverv

Når snakken kører om energirenovering af boligen, så er det naturligt nok boligejerne, der tænkes på. Det er jo dem, der skal investere og dem, der stryger besparelser og tilskud. Lejere må se efter, om der kan bruges nogle mindre strømsligende elpærer og sørge for, at elektronikken ikke står og bruger søvn, mens de selv sover. Og de kan skrue ned for varmen.

Heldigvis er der udlejere, der tænker i energirenovering af deres udlejningsejendomme og dermed lader deres lejere stryge besparelsen af investeringen. Og ifølge udlejer Erik Fenn, så er pengene givet godt ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pernille Beck hører fra udlejer Erik Fenn, at ProjectZeros tilbud til udlejere er brugbare og inspirerende.

Pernille Beck hører fra udlejer Erik Fenn, at ProjectZeros tilbud til udlejere er brugbare og inspirerende.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg får nogle stabile lejere, der ikke flytter”, siger Erik Fenn til SønderborgNyt. Det er mange år siden, han hørte om unge mennesker, der kunne leje billige huse på landet og de var ikke ligefrem lykkelige, da de opdagede, at regningen på el, vand og varme lå i omegnen af 4000 kroner om måneden.

“Når lejere flytter ind og ud hele tiden, så bliver der nogle måneder uden lejeindtægt og det er jo ikke god forretning”, siger Erik Fenn, der for adskillige år siden fik hulmurs-isoleret sine udlejningejendomme med papirgranulat. Den investering gjorde, at hans lejere skruede mindre op for radioatorerne og hver af dem sparede godt 200 kroner om måneden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingen tilskud

Dengang Erik Fenn isolerede, var der ingen tilskud, som der er i dag. Regeringens klimapolitik har udløst forskellige former for tilskud og en masse rådgivning. Her i Sønderborg er vi så heldige at have ProjectZero, der er blandt de førende på den helt rigtige rådgivning, når det handler om boliger.

“Jeg har været med ved et af arrangementerne for Zero-Udlejere og det var rigtigt godt”, siger Erik Fenn, der har suppleret hulmurs-isoleringen med energirigtige ruder. Han har ingen idé om fordelen ved at have skiftet vinduerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg tænker i de rigtige løsninger og har faktisk altid gjort det, fordi jeg kan godt li’ når tingene er i orden”, siger han. De udlejningsejendomme han har, bliver varmet op med oliefyr bortset fra et par stykker, hvor der er el-radiatorer.

“De lejere, der varmer med el, betaler faktisk ikke mere end de andre”, siger han.

Pernille Beck fra ProjectZero råder udlejere til at gå ind på www.projectzero.dk og læse om kurser for Zero-Udlejere.

Her kan du se, hvordan der HULMURS-ISOLERES

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...