Erik Lauritzen og Ole Stenshøj møder industrivirksomhederne

30. marts 2016 Erhverv

Torsdag aften står borgmester Erik Lauritzen og formanden for erhvervsudvalget Ole Stenshøj som værter for et arrangement med lokale

dk/wp-content/uploads/2014/03/IMG_1424-300×232.jpg” alt=”Borgmester Erik Lauritzen mødes med industrivirksomhederne.” width=”300″ height=”232″ /> Borgmester Erik Lauritzen mødes med industrivirksomhederne.

industrivirksomheder om udvikling af dialogen mellem kommune og erhvervsliv.

Formålet er at skabe grobund for et øget samarbejde mellem myndigheder og virksomheder, så kurven for vækst og arbejdspladser bliver ved med at pege op ad. Under titlen “Erhvervstræf” er det kommunens intention at afholde en række dialogmøder med erhvervslivets forskellige brancher.

Ole W. Stenshøj er formand for Erhvervsudvalget.

Ole W. Stenshøj er formand for Erhvervsudvalget.

Det første finder sted i morgen torsdag på Hotel Scandic, hvor udover borgmesteren og erhvervsudvalgsformanden også Kim Christensen, President Global Services, Danfoss A/S, vil holde oplæg. Derefter følger en paneldebat med salen.

“Et velfungerende erhvervsliv med optimale rammevilkår er forudsætning for vækst og velstand i Sønderborg Kommune”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse som optakt til Erhvervstræff’et.

Tidligere analyser har dog peget på, at rammevilkår og samspil mellem kommune og erhvervsliv ikke fungerer optimalt – det gælder bl.a. DI’s erhvervsklimamåling. Derfor har kommunen i foråret 2015 sammen med Vækstrådet igangsat en omfattende dialogrunde med områdets virksomheder for at få præcis viden om, hvor kommunen bør sætte ind. Det har ført til vedtagelsen af en omfattende handlingsplan, som har fokus på 3 indsatsområder:

 – Erhvervsservice og erhvervsvenlighed

– Adgang til kvalificeret arbejdskraft

– Transport og infrastruktur

 Rækken af Erhvervstræf skal være med til at fastholde og understøtte momentum i dialogprocessen mellem kommunen og erhvervslivet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk