Erik Lorenzen: Husstandsvindmølle gavner klima og tegnebog

27. august 2015 Broager

På blot tre måneder har Aabenraa-firmaet Søndersø Energi solgt knap 30 dansk producerede husstandsvindmøller til syd- og sønderjyske landmænd og private forbrugere. Salget viser, at sønderjydernes interesse for energirigtige løsninger for vedvarende energi er usvækket – når blot der er et økonomisk incitament.

“Jeg er en af dem, der har en ansøgning liggende hos kommunen og går den igennem, så stiller jeg en

Erik Lorenzen vil have sig en vindmølle.

Erik Lorenzen vil have sig en vindmølle.

Artiklen fortsætter under annoncen

husstandsvindmølle op”, siger landmand og byrådsmedlem Erik Lorenzen til SønderborgNYT. Lige nu har kommunen sendt Erik Lorenzens ansøgning i høring hos hans naboer.

“Og jeg har inviteret dem alle hjem til mig fredag eftermiddag, hvor direktør Poul Søndersø, der skal levere vindmøllen, også er her”, siger Erik Lorenzen. Hvis naboerne vil vide noget om alt det tekniske, så er det rart at have en med, der kan forklare det hele.

“For det første vil jeg gerne bidrage til, at vi slipper mindre CO2 ud og når jeg ligefrem kan få penge ud af at gøre det rigtige, så er det svært at sige nej tak”, siger Erik Lorenzen. De 700.000 kroner som møllen koster, vil være tjent hjem på omkring fem til syv år og resten af møllens levetid tikker der penge ind på kontoen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo en bedre end forretning end hvis jeg køber malkekøer”, siger Erik Lorenzen.

Populære vindmøller

images (1)“Kravene til husstandsvindmøllerne gør dem virkeligt populære. Nu kan du opstille en mølle, der producerer 66.000 kW om året, når der er mellem 20 og 25 meter til nærmeste sokkelstøbte ejendom. Det gør møllerne specielt interessante i landområder. Det er samtidig et krav at møllen skal være tilknyttet husstandens almindelige installation”, siger direktør Poul Søndersø fra Søndersø Energi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Idrætsklubber, haller og vandværker ligger tit lidt øde, og kan have fordel af at undersøge undersøge muligheden for at investere i en husstandsvindmølle. Klubberne får jo en økonomisk gevinst på 2,50 kr. pr kW den ikke selv forbruger, men sender ud i det offentlige ledningsnet, siger direktør Poul Søndersø.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...