Erling Duus: Kommunen mangler leadership

7. september 2015 Erhverv

I sidste uge kom DIs årlige måling på erhvervsvenligheden i de danske kommuner og her er Sønderborg gået fra at være næstsidst til at være sidst på listen.

Erling Duus. Foto: Ole Kæhler

Erling Duus. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

“I undersøgelsen indgår der flere ting. En del af dem er om skat og andre ting, som kommunerne ikke kan gøre noget ved. Og så er der hele samarbejdet mellem erhvervslivet og kommunerne – og det er dér, Sønderborg Kommune kan gøre noget”, siger formanden for DI Sønderjylland, Erling Duus.

Sidste år, hvor Sønderborg blev næstsidst i målingen, trådte flere politikere frem og sagde, at det skulle der gøres noget ved.

“Og jeg spørger mig selv, hvorfor der ikke er sket andet, end at man har snakket. Der mangler korrigerende handlinger”, siger Erling Duus til SønderborgNYT.

Erling Duus fortæller, at dækningsafgiften er væk og det er et lille plus – og en indgang for Erhvervslivet til det offentlige er noteret på positivsiden.

Borgmesteren erkender problemet

Erling Duus har bemærket, at borgmester Erik Lauritzen vil gøre noget, så Sønderborg kommer væk fra bunden af DIs tilfredsshedsmålinger.rådhus1

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg håber, borgmesteren finder ud af, at det er ledelsen i forvaltningen, der er problemet. Sagsbehandlerne arbejder, det bedste de kan. Men der mangler lederskab”, siger Erling Duus. Han fortæller, at det fremgår af den hvidbog, som Dansk Industri har sendt til kommunen.

“Vi har sendt kommunen vores hvidbog, fordi de skal bruge den. Så nu må de tage sig sammen og gøre noget”, siger Erling Duus. Han understreger igen, at problemerne i Sønderborg Kommune kommer ovenfra og ikke nede fra.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ser det jo også i Børne- og Uddannelsesforvaltningen”, siger han.

Se hvordan erhvervslivet gør

Erling Duus fortæller, at erhvervslivet forlængst har afskaffet værkførere og andre mellemlederfunktioner.

“Vi arbejder med leadership, hvor alle med ledelsesansvar kender deres virksomhed ud og ind – og ved at forstå hele virksomheden, kan de holde kursen”, siger han.

“Og i erhvervslivet siger vi aldrig, at nu vil vi reducere omkostningerne med 5 procent. Vi korrigerer og optimerer løbende”, siger Erling Duus, der også er administrerende direktør hos Eegholm i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vækstrådet skal bruges

Erling Duus ser gode muligheder i Vækstrådet, som er koblingen mellem erhvervlivet og kommunen.

“Jeg er ikke i tvivl om, at Vækstrådet kommer til at spille en stor rolle, men alligevel skal Sønderborg stille krav til den kommunale ledelse. Og industrien – ikke bare ønsker, men – forlanger, at Sønderborg kommer væk fra sidstepladsen i tilfredshedsmålinger”, siger Erling Duus.

Jesper Smaling, Solcialdemokraterne.

Jesper Smaling, Socialdemokraterne.

Vækstrådet har besøgt en lang række virksomheder i Sønderborg, hvor der er skrevet notater om, hvad erhvervslivet forventer fra kommunen.

“Vi er i fuld gang med at analysere de mange besøg”, sagde Vækstrådsdirektør Ole Daugbjerg forleden til SønderborgNYT.

Politikerne ser på hvidbogen

På onsdag samles politikerne Ole W. Stenshøj fra Konservative, Jesper Smaling og Jesper Kock fra Socialdemokraterne, Tom Holden Jensen fra Venstre og Karsten Høyer Grau fra Dansk Folkeparti i Erhvervsudvalget.

“Vi skal naturligvis gennemgå DIs analyse og de anbefalinger, der er i den”, siger Jesper Smaling til SønderborgNYT.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...