EU-kroner løfter væksten i Syddanmark

24. september 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

EU’s puljer til forskning og innovation skaber vækst. Syddanske virksomheder, myndigheder og forskningsinstitutioner henter allerede millioner hvert år fra EU, men vi kan gøre det endnu bedre.penge
EU støtter forskning og innovation i virksomheder og på universiteter gennem rammeprogrammet Horizon 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regeringen har sat en ambitiøs målsætning om at hente i alt 1,5 mia. kr. om året fra Horizon 2020 i perioden 2014-2020. I det tidligere rammeprogram, FP7, var udbyttet 1 mia. kr. om året. Danmark kan og skal gøre det bedre.
Det er temaet på et debatarrangement torsdag i Bruxelles, som Det Syddanske EU-Kontor har været med til at arrangere og med deltagelse af blandt andre uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen:
– Der er vigtigt for dansk økonomi, at vi bliver ved med at være konkurrencedygtige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forsknings- og innovationsprojekter kan omsættes til ny viden, produktion og arbejdspladser i Danmark, og derfor skal vi være ambitiøse og udnytte mulighederne i EU for at hente finansiering til projekterne, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen forud for arrangementet.eu2
Fælles indsats Udover ministeren deltager flere europaparlamentarikere samt repræsentanter for kommuner, regioner og universiteter i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra Region Syddanmark sidder formanden for innovationsudvalget, Karsten Uno Petersen, med i panelet. Netop samarbejde på tværs af regionalt, nationalt og europæisk niveau kan optimere udbyttet af mulighederne i EU.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den måde bliver vi bedre til at hente pengene hjem og øge effekten af EU-midlerne, mener Karsten Uno Petersen:
– I Syddanmark har vi stor gavn af EU-midler, som er med til at løfte vores satsninger inden for sundheds- og velfærdsinnovation, bæredygtig energi og oplevelseserhverv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved at kombinere EU-midler med regionale og nationale investeringer gearer vi i Region Syddanmark vores indsats på de relativt få fokusområder. Det giver markante resultater og skaber vækst i regionen, siger Karsten Uno Petersen..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Kultur, Nordborg

Ingen ringriderfest i Nordborg i år

16. april 2021 Kultur

Fordi forsamlingsforbuddet fra 21 maj kun ser ud til at blive hævet til 50 personer og på grund af kravet om sprit, afstand, mundbind og Coronapas, som vil blive svært for os at overholde. Derfor ser vi i Nordborg Ringriderforening desværre nødsaget til at aflyse Ringriderfesten i Nordborg for andet år i træk, skriver foreningen […]

Læs mere...