EUC Syd-elever genskaber Grevinde Danners brudekjole – se den i 1864-dagene

19. juni 2019 Kultur

Grevinde Danner revolutionerede datidens modeudstilling, ved at have en roterende voksmannequin i vinduet i sin modeforretning i hovedstaden.

Nu er grevinde Danners brudekjole genskabt og kan ses hos turistbureauet i forbindelse med 1864-dagene – og den drejer rundt.

Elever fra beklædningslinjen på EUC Syd har i samarbejde med kostumier Anette Herbst, genskabt grevinde Danners brudekjole ned til mindste detalje – med korset, skørt og krinoline.

Præcis som kjolerne tog sig ud i midten af 1800-tallet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Resultatet er en smuk kjole i blåt velour med alskens finesser.

Den flotte kjole kan ses i vinduet hos Sønderborg turistbureauet  frem til den 29. juni, hvor den kommer med i et offentligt historisk modeshow på Kær Vestermark i forbindelse med 1864-dagene og Kampen om Als.

Grevinde Danner hed oprindeligt Louise Rasmussen og var Frederik 7.s hustru til venstre hånd.

Grevinden oprettede i 1873 “Kong Frederik den Syvendes Stiftelse for fattige fruentimmere af arbejderstanden”. Et hus, som stod færdigt i 1875, og senere blev kendt som Dannerhuset.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

KunstPunkt: Mindeudstilling for Helene Michelsen

23. oktober 2021 Kultur

Helene Michelsen fra Vemmingbund har malet sit sidste billede. Hun har også bygget sin sidste skulptur, ligesom det er slut med de malede sten og fliser. Nu er der en mindeudstilling i KunstPunkt. “Jeg er datter af Helene Michelsen, men det er min mors fantastiske omgangskreds, der sammen har stablet dette kunstarrangement på benene”. Sådan […]

Læs mere...