EUC Syd-elever genskaber Grevinde Danners brudekjole – se den i 1864-dagene

19. juni 2019 Kultur

Grevinde Danner revolutionerede datidens modeudstilling, ved at have en roterende voksmannequin i vinduet i sin modeforretning i hovedstaden.

Nu er grevinde Danners brudekjole genskabt og kan ses hos turistbureauet i forbindelse med 1864-dagene – og den drejer rundt.

Elever fra beklædningslinjen på EUC Syd har i samarbejde med kostumier Anette Herbst, genskabt grevinde Danners brudekjole ned til mindste detalje – med korset, skørt og krinoline.

Præcis som kjolerne tog sig ud i midten af 1800-tallet.

Resultatet er en smuk kjole i blåt velour med alskens finesser.

Den flotte kjole kan ses i vinduet hos Sønderborg turistbureauet  frem til den 29. juni, hvor den kommer med i et offentligt historisk modeshow på Kær Vestermark i forbindelse med 1864-dagene og Kampen om Als.

Grevinde Danner hed oprindeligt Louise Rasmussen og var Frederik 7.s hustru til venstre hånd.

Grevinden oprettede i 1873 “Kong Frederik den Syvendes Stiftelse for fattige fruentimmere af arbejderstanden”. Et hus, som stod færdigt i 1875, og senere blev kendt som Dannerhuset.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...