EUC Syd skal uddanne kinesiske håndværkere i bæredygtighed

18. oktober 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:projectzero

En delegation fra Haiyan besøger i næste uge Sønderborg. Besøget skal styrke Sønderborgs fingeraftryk på etableringen af en ny bydel i Haiyan. Samtidig benyttes anledningen til at underskrive en samarbejdsaftale mellem EUC Syd og Haiyan Polytechnical School.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da en delegation fra Sønderborg i 2012 var i Kina, var overskriften ”mere omsætning og flere arbejdspladser til Sønderborg”. Kina har væksten og Sønderborg den viden og de produkter, som skal til, for at væksten i Kina foregår på den bæredygtige måde, som Kinas regering har besluttet.

kina“Vi har i et halvt års tid arbejdet på at få aftalen i hus, og det er selvfølgelig dejligt, at den nu er klar til at få signaturerne sat på. Konkret handler det om, at vi ud fra de uddannelses-moduler, vi har bygget op omkring Zero Byg, skaber nogle moduler, der er tilpasset kinesiske bygningshåndværkere og ingeniører. Der er tale om undervisning i både håndværk og rådgivning, og undervisning af såvel undervisere som håndværkere/ingeniører. Skabelonerne for uddannelserne er klar, men vi skal til Haiyan i januar og researche i forhold til at skræddersy modulerne endeligt til kinesiske forhold”, siger vicedirektør på EUC Syd, Hans Lehmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er spændende og udfordrende at få mulighed for at skabe eksport af uddannelse – og på den måde understøtte Sønderborgs overordnede ønske om at skabe udvikling og arbejdspladser”, siger han.

Sønderborgs værtskab for den 11 mand store Haiyan-delegationen med borgmester Zhang Jian i spidsen begynder tirsdag morgen i København, hvor Torben Esbensen guider på besøg hos bl.a. House of Green og IFU-Investment Fund. Samme aften i Sønderborg er Sønderborg vært for en middag med delegationen, mens onsdagen består af besøg på Danfoss, rådhuset og en bustur til bl.a. fjernevarmen, Zero Plus-huset, genbrugspladser, solcelle-park og Sønderborg Produktionsskole.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...