EUC Syd skal uddanne kinesiske håndværkere i bæredygtighed

18. oktober 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:projectzero

En delegation fra Haiyan besøger i næste uge Sønderborg. Besøget skal styrke Sønderborgs fingeraftryk på etableringen af en ny bydel i Haiyan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig benyttes anledningen til at underskrive en samarbejdsaftale mellem EUC Syd og Haiyan Polytechnical School.

Da en delegation fra Sønderborg i 2012 var i Kina, var overskriften ”mere omsætning og flere arbejdspladser til Sønderborg”. Kina har væksten og Sønderborg den viden og de produkter, som skal til, for at væksten i Kina foregår på den bæredygtige måde, som Kinas regering har besluttet.

kina“Vi har i et halvt års tid arbejdet på at få aftalen i hus, og det er selvfølgelig dejligt, at den nu er klar til at få signaturerne sat på. Konkret handler det om, at vi ud fra de uddannelses-moduler, vi har bygget op omkring Zero Byg, skaber nogle moduler, der er tilpasset kinesiske bygningshåndværkere og ingeniører. Der er tale om undervisning i både håndværk og rådgivning, og undervisning af såvel undervisere som håndværkere/ingeniører. Skabelonerne for uddannelserne er klar, men vi skal til Haiyan i januar og researche i forhold til at skræddersy modulerne endeligt til kinesiske forhold”, siger vicedirektør på EUC Syd, Hans Lehmann.

“Det er spændende og udfordrende at få mulighed for at skabe eksport af uddannelse – og på den måde understøtte Sønderborgs overordnede ønske om at skabe udvikling og arbejdspladser”, siger han.

Sønderborgs værtskab for den 11 mand store Haiyan-delegationen med borgmester Zhang Jian i spidsen begynder tirsdag morgen i København, hvor Torben Esbensen guider på besøg hos bl.a. House of Green og IFU-Investment Fund. Samme aften i Sønderborg er Sønderborg vært for en middag med delegationen, mens onsdagen består af besøg på Danfoss, rådhuset og en bustur til bl.a. fjernevarmen, Zero Plus-huset, genbrugspladser, solcelle-park og Sønderborg Produktionsskole.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk