Få gratis råd om at undgå indbrud – bestil en ekspert

25. februar 2020 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Tag tyvens briller på og gå en tur rundt om din bolig. Find de svage steder, hvor det er let at brække vinduer eller døre op. Det er der, du skal sætte ind med ekstra sikring. Sådan lyder et af rådene fra de uvildige Bo trygt-eksperter, som gratis besøger grundejerforeninger og andre forsamlinger i Sønderborg Kommune for at oplyse om forebyggelse af indbrud i både eget hjem og i hele kvarteret.

Det er ubehageligt at komme hjem til en gennemrodet bolig. Og selvom antallet af indbrud i de seneste år har været faldende, bliver private hjem stadig ramt af indbrud væsentlig oftere i Danmark end i vores nabolande. I 2019 blev der anmeldt 24.705 indbrud i private hjem i hele landet. Heldigvis ved vi meget om, hvad der skal til for at forebygge indbrud, og på den baggrund har Bo trygt derfor sat et ambitiøst mål om at nedbringe antallet af indbrud til 10.000 om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vores hjem skal være vores trygge base, og gør borgerne en aktiv indsats mod indbrud, øger det oplevelsen af at bo i trygge omgivelser. Derfor arbejder Bo trygt for at reducere antallet af indbrud, bl.a. gennem oplysning til danskerne om sikring af private hjem. Ved at sikre døre og vinduer kan man sinke tyvenes arbejde, og jo længere tid de skal bruge på at bryde ind i en bolig, jo større er chancen for, at de giver op”, siger Britt Wendelboe, programleder i Bo trygt-samarbejdet, som TrygFonden og Foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd står bag.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2019 indgik Sønderborg Kommune et særligt samarbejde, partnerskabet ”Bo trygt i Sønderborg” mellem kommunen, Syd- og Sønderjyllands Politi og Bo trygt for at nedbringe antallet af indbrud. De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser at antallet af anmeldte indbrud i Sønderborg Kommune er faldet fra 669 i 2018 til 317 i 2019.

”Det går heldigvis lige nu den rigtige vej med antallet af indbrud i kommunen, men der er stadig for mange, som får ubudne gæster. Og derfor arbejder vi med forskellige forebyggende tiltag i samarbejde med Bo Trygt og det lokale Politi. For eksempel kan grundejerforeninger eller nabolag i det hele taget, få besøg af en uvildig indbruds- og forebyggelsesekspert, der giver gode råd til, hvordan man helt lokalt bedst kan sikre sig mod indbrud. Jeg håber mange grundejerforeninger, vejlaug og lignende tager imod muligheden, så vi kan stå sammen i kommunen og holde indbrudstyvene væk”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestil et gratis oplæg om indbrudsforebyggelse

Alle grundejerforeninger, vejlaug og ’ildsjæle’, der kan stille med mindst 15 deltagere, kan bestille et gratis oplæg fra en uvildig Bo trygt-ekspert.

Du kan bestille eksperten HER på LINKET

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...