Få tjekket blodsukkeret ved Broager Sparekasse

21. august 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Broager Sparekasse og Diabetesforeningen tilbyder at undersøge din risiko for diabetes den 27. august i tidsrummet kl. 13 – 17 ved Broager Sparekasse i Sønderborg.

Broager Sparekasse tænker på sønderborgensernes sundhed.

Broager Sparekasse tænker på sønderborgensernes sundhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle kunder og forbipasserende vil blive tilbudt en screening, som består af en test, der viser, om man er i farezonen for at udvikle diabetes. En efterfølgende priktest (blodsukkermåling) afslører, om der er risiko for diabetes. Ligger målingen i risikoområdet, vil den pågældende blive opfordret til at søge læge.

I Campingvognen og den udendørs pavillon stiller Diabetesforeningen med sygeplejersker til priktesten, og personale, der kan fortælle om diabetes. Broager Sparekasse tilbyder kaffe/te, vand og frugt. Samtidig kan man få en snak om, hvordan man undgår sygdommen – og blive testet. Formanden for lokalforeningen i Sønderborg, Claus Rasmussen og bestyrelsen medbringer gode råd, oplysninger og kogebøger mm., der alt sammen kan være med til at undgå sygdommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle Sparekassens medarbejdere kan, som et led i samarbejdsaftalen med Diabetesforeningen, blive testet, hvis de ønsker det.

Sønderborg ligger med 8,9 % af indbyggerne, der har diabetes, på en 4. plads i landet, og risikoen for at udvikle diabetes er meget stor, da der samtidig er mange, der har sygdommen uden at vide det, og endnu flere med prædiabetes, som er forstadiet til den kroniske diabetes 2.

En moderne virksomhed kigger på det omgivende samfund.

Broager Sparekasse vil med dette initiativ være med til at hjælpe såvel borgere i Sønderborg som egne ansatte. ”Vi har indset nødvendigheden af at være på forkant som ansvarlig virksomhed. Diabetes er en særdeles alvorlig sygdom, og vi vil på denne måde gerne være med til at hjælpe og forebygge”, udtaler Morten Vestergaard, underdirektør i Broager Sparekasse.broager sparekasse 2

Artiklen fortsætter under annoncen

En milepæl for borgerne i Sønderborg.

Hans Cronbach, der er formand for Børnefamiliegruppen i Region Syddanmark, og har indgået aftalen med Broager Sparekasse, er meget glad for samarbejdsaftalen:

Borager Sparekasse tænker ikke blot i penge, men tager del i lokalsamfundet.

Borager Sparekasse tænker ikke blot i penge, men tager del i lokalsamfundet.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det er en milepæl, når virksomheder engagerer sig aktivt og viser deres sociale ansvar, ikke kun i ord, men i særdeleshed i gerning, som Broager Sparekasse har gjort her. Jeg håber og tror, at mange andre virksomheder, private som kommunale, vil følge Sparekassens eksempel ikke kun til gavn for deres egen virksomhed, men dermed også for hele Sønderborg Kommune.

Undgå sygdommen ved fornuftig levevis

Inden for de seneste 10 år (2001 – 2011) har der været en stigning blandt de 40 – 60-årige på ikke mindre end 70 %, så det er særdeles vigtigt at holde øje med sit blodsukker. Er diabetes 2 først konstateret, er den uhelbredelig, men for de, der får opdaget det i tide, kan det endnu lade sig gøre at undgå sygdommen ved en fornuftig levevis med motion og sund kost.

24. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Cristian Oprea er videre i X Factor

24. februar 2024 Kultur

Fredag aften var Cristian Oprea fra Sønderborg for første gang på livescenen i X Factor og det var med nummeret Halskæde af Guldimund. Da fredagens udsendelse nåede til afgørelsen var Cristian Oprea den sidste deltager, som efter tilfældig rækkefølge, blev sendt videre til endnu en uge i X Factor. Cristian Oprea, som går til sang […]

Læs mere...