Faldne fra Kampen om Als mindes med kranse

27. juni 2019 Kultur

De afsluttende kampe under anden Slesvigske krig fandt sted på Als, nærmere betegnet på Kær Halvø.

Kampene blev indledt tidligt om morgenen onsdag 29. juni 1864.

Det blev voldsomme kamphandlinger med store tab på begge sider, inden den danske hær trak sig tilbage til Fyn.

Nu på lørdag mindes de danske faldne. Der indledes på Ulkebøl Kirkegård kl. 10:00 ved mindestenen for 24 ukendte danske soldater, skriver Kontaktudvalget for de militære traditioner.

24 soldater der blev begravet af pastor Hans Wexels Krog-Meyer lørdag 2. juli 1864.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter indledningen på dagen ved Ulkebøl kirke, køres der ad to ruter til gravstederne på Kær halvø. Grave hvor de enkelte soldater er begravet tæt på stedet hvor de faldt onsdag 29. juni 1864.

Ved gravene lægges kranse og buketter for at mindes de enkelte soldater der mistede livet i kampen mod en preussisk overmagt. Der lægges i alt 5 kranse fra Hæren og 14 buketter fra Sønderborg kommune.

Det er Kontaktudvalget For De Militære Traditioner I Sønderborg Området der står for arrangementet i samarbejde med Sønderborg kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne til at møde op på Ulkebøl kirkegård kl. 10:00, hvor der lægges en krans fra Hæren og en krans fra Sønderborg Kommune.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Feriepartner Sønderborg overtager udlejningsbureauet Nordferien

6. december 2022 Erhverv

Feriepartner Sønderborg er allerede inden den officielle åbning kommet utrolig godt fra start, idet der netop er indgået en aftale med udlejningsbureauet Nordferien om at overtage deres lokale aktiviteter. Ejerparret af Nordferien, Lone & H. C. Unger, har ønsket at få mere fritid og efter mange år med meget lidt ferie og stort set ingen […]

Læs mere...