Fantastisk æble- og pære-sæson

16. september 2014 Uncategorized

Kan du godt lide danske æbler og pærer – så kan du glæde dig. Høsten er i fuld gang, og det tegner til at blive et af de bedste år længe.frugt1

  • Et tidligt forår, en solrig sommer og et lunt efterår har givet æbler og pærer de bedste betingelser. Det betyder, at frugterne er både søde og sprøde i år, siger formand for æble- og pæreavlerne Jan Jager til dr.syd.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Frugten indeholder ekstra meget sukker i år, og det betyder at den bliver lidt mere hård og har en bedre holdbarhed.

På Arnkilsøre Frugtplantage i Sønderborg regner frugtavler Frede Schmidt med at høste omkring 350 tons æbler og pærer. Og især pærerne er større end nogensinde.

  • I første plukning har vi haft 50 procent i den store størrelse, og det har vi normalt ikke, Ja, jeg har Clara Friis pærer på over 500 gram, det har jeg aldrig oplevet før, siger Frede Schmidt.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Til gengæld er æble- og pæreavlerne bekymrede for afsætning af frugterne. Dels på grund af den russiske handelsboykot, og dels fordi der generelt er mange æbler og pærer på markedet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...