Fantastisk æble- og pære-sæson

16. september 2014 Uncategorized

Kan du godt lide danske æbler og pærer – så kan du glæde dig. Høsten er i fuld gang, og det tegner til at blive et af de bedste år længe.frugt1

Frugten indeholder ekstra meget sukker i år, og det betyder at den bliver lidt mere hård og har en bedre holdbarhed.

På Arnkilsøre Frugtplantage i Sønderborg regner frugtavler Frede Schmidt med at høste omkring 350 tons æbler og pærer. Og især pærerne er større end nogensinde.

  • I første plukning har vi haft 50 procent i den store størrelse, og det har vi normalt ikke, Ja, jeg har Clara Friis pærer på over 500 gram, det har jeg aldrig oplevet før, siger Frede Schmidt.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Til gengæld er æble- og pæreavlerne bekymrede for afsætning af frugterne. Dels på grund af den russiske handelsboykot, og dels fordi der generelt er mange æbler og pærer på markedet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...