Fantastisk oplevelse at køre en Tesla

4. november 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

“Det er en helt fantastisk fornemmelse at køre en Tesla”.

Her står folk og venter på at køre en Tesla elbil.

Her står folk og venter på at køre en Tesla elbil.

Så klar var meldingen fra de tre bilister, der havde SønderborgNyt med på en Tesla-testtur i Sønderborg tirsdag eftermiddag, hvor Tesla Motors i et ProjectZero-samarbejde lod interesserede prøve at sidde bag rattet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Teslabilen har et helt fantastisk optræk, så der skal holdes godt øje med farten”, siger Jens Matthisen, der faktisk sælger de helt nye, smarte elcykler fra Jønnes Cykler på Alsgade. Når nu han tænker i energirigtig kørsel og på en måde er i el-køretøj-branchen, så lå det ligesom i kortene, han skulle have en tur i en Tezla.

“Det mest overraskende er, at bilen ikke starter. Man sætter sig bare ind og træder på speederen og så kører den”, siger han. Det faktum, at der ikke er motorlyd mener han, man bare lige skal vænne sig til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fart på

Prøveturen startede ved Alsion og kursen blev sat mod mortorvejen, så bilen kunne opleves i fart.

Jens Matthiesen er ret fascineret af at køre Tesla.

Jens Matthiesen er ret fascineret af at køre Tesla.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når du kører ned af rampen til motorvejen, så prøv at træd på speederen”, lød det fra Tesla-repræsentanten. Havde politiet været bagved, så ville der uden tvivl have sket et lille stop på prøveturen. Bilen kommer meget hurtigt op i fart.

“Men til gengæld virker motorbremsen fantastisk, så der blev ikke brug for at træde lidt på bremsen”, siger Jens Matthiesen til SønderborgNyt.

Sjovt regnestykke

En Tesla koster fra 540.000 kroner og det er uden tvivl en slags penge for de fleste sønderborgensere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det kunne være sjovt at regne på, hvor hurtigt bilen tjener de penge ind, som den koster mere end en benzinbil til et par hundreder tusinde”, siger Jens Matthiesen.

Tesla-biler kører op til 500 kilometer på en opladning.

“Men de fleste lader op efter 300-400 km. Det passer med en pause efter to-tre timers kørsel”, siger repræsentanten. Hvis der lades ved en Tesla-station, så tager det en halv time og det er ganske gratis”, siger han.

Ved andre ladestationer tager det fire timer og koster penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere på Tesla Motors HER

billede