Fantastisk turistsæson er ved at rinde ud

12. september 2014 Kultur

De længe ventede overnatningsstatistikker for juli måned er netop udkommet og kan bekræfte den fornemmelse mange har gået med, nemlig at det indtil videre har været en fantastisk turistsæson.

Masser af turister har oplevet Dybbøl Mølle og omegn i løbet af sommeren.

Masser af turister har oplevet Dybbøl Mølle og omegn i løbet af sommeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samlet set har Sønderborg Kommune oplevet en fremgang på 3,9 % i forhold til 2013 og gæsterne har fordelt sig pænt over de forskellige overnatningsbrancher.

  • Hotellerne har oplevet den bedste juli i fem år og vi har fået 19.000 flere campinggæster end sidste år, hvilket dog primært skal tilskrives, at vi også har fået en ny campingplads, der indrapporterer til Danmarks Statistik, siger turistchef Karsten Justesen og fortsætter

  • Det er uden tvivl det gode vejr, der har fået gæsterne til at vælge at holde ferien i Danmark, men at feriedestinationen er blevet Sønderborgområdet tilskriver jeg primært den megen fokus, der har været på området  i forbindelse med markeringen af 150 året for 1864, hvilket bl.a. understøtter at det helt fantastiske besøgstal som bl.a. Historiecenter Dybbøl Banke har fået.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Forude venter bl.a. en efterårsferie, der også kommer til at have 1864 som overskrift og ikke mindst DR’s dramaserie om slaget, der har præmiere den 12. oktober. Så turistchefen regner ikke med at sæsonen er helt slut endnu.

På billederne kan du genopleve Kampen om Als.

billede

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 Politik, Sønderborg

Hvor er Sønderborg Kommunes handicappolitiske visioner?

28. september 2023 Politik

Handicapbevægelse i Sønderborg inviterer til møde om visioner for handicapbevægelsen i Sønderborg. Mødet skal foregå i MultiKulturhuset sal den 23. oktober fra klokken 19 ”Vi er naturligvis interesseret i at høre om tankerne bag besparelserne, om prioriteringerne som vores politikere gør, om kommunens henvendelse til KL og regeringen, ja om alle de tiltag og initiativer, […]

Læs mere...