FC Sønderborg har fået en T-licens

22. april 2016 Kultur
fodboldDer blev ikke rykket voldsomt rundt på licenserne, da DBUs licensudvalg offentliggjorde navnene på de 37 klubber, der modtager en et-årig A-, B- eller T-licens til understøttelse af klubbernes talentarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Licensen er blevet tildelt ud fra følgende 4 overordnet emner:

  • Struktur & organisation
  • Kvalitet & kompetencer
  • Infrastruktur & faciliteter
  • Sportsligt niveau

Med baggrund i disse kategorier, holdt op imod det generelle niveau i de danske talentudviklingsklubber, er det DBU’s opfattelse at FC Sønderborg lever op til de høje krav licenssystemet stiller til klubber på T-niveau. Ligesom kvaliteten i spillermaterialet i de gældende årgange, vurderes at have det potentiale som er påkrævet og der kan arbejdes videre med.

Samtidig er organisationen, ressourcerne både tidsmæssigt, økonomisk og personelt tilstede i klubben, som krævesfc sønderborg for en T-licens klub.

Dette betyder at FC Sønderborg, at vi med alle vores årgange fra U13-U15 vil være sikret som minimum at starte i næstbedste række, skriver FC Sønderborg i en pressemeddelelse.

At få en DBU licens er en anerkendelse fra DBU og viser at det arbejde, der bliver lavet blandt ledere, trænere, moderklubber, moderklubtrænere, spillerne og forældre, bliver bemærket og er med høj kvalitet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk