FC Sønderborg ser sig ikke som skurken i BUI Fodbolds dilemma

10. februar 2023 Sport

Skal Broagers samarbejde med FC Sønderborg fortsætte – så skal Broagers hold i Jyllandsserien rykke ned i serie 3 – eller skal samarbejdet med Sønderborg ophøre med det resultat, at 15-20 andre spillere fra Broager skal skifte klub, hvis de fortsat vil spille i FC Sønderborg?

Det er dét dilemma, som medlemmerne i BUI Fodbold skal tage stilling til på en ekstraordinær generalforsamling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan få FC Sønderborg, som nu vil åbne for et seniorhold igen, til at stå som skurkene i det dilemma, som BUI Fodbold står med. Men sådan er det slet ikke, fortæller formanden for styregruppen i FC Sønderborg til SønderborgNYT.

FC Sønderborg nedlagde for få år siden deres seniorafdeling og DBU godkendte, at Broager overtog licensen. Siden har Broager spillet sig op i Jyllandsserien.

“Og nu har et flertal af de klubber, som er med i FC Sønderborg bedt om, at vi igen får seniorfodbolden ind i klubben. Så er reglerne sådan, at vil BUI Fodbold være en del af samarbejdet i FC Sønderborg, så skal de afgive deres bedste hold til samarbejdet og det er seniorholdet, som er i Jyllandsserien”, siger styregruppeformand Jesper Dam Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

BUI Fodbold kan beholde deres licens og Jyllandsserieholdet, hvis et flertal på den ekstraordinære generalforsamling stemmer for den løsning.

“Det er helt op til klubbens medlemmer og siger de nej til at være en del af FC Sønderborg, så har børn og unge i klubben ikke mulighed for at komme med i vores udviklings- og talentarbejde”, siger Jesper Dam Andersen og han fortæller videre, at FC Sønderborgs opgave er at udvikle spillere.

“Ifølge vores medlemsklubber, som udgør forretningsudvalget, er det vigtigt, vi har et seniorhold, som børn og unge kan drømme om at spille på”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I FC Sønderborg er der et forretningsudvalg og det består af en repræsentant fra hver af de klubber, som er en del af samarbejdet.

“Og vi, der sidder i styregruppen, som vores bestyrelse kaldes, vi skal føre forretningsudvalgets beslutninger ud i livet”, siger styregruppeformanden.

Initiativet med igen at få et seniorhold er en del i planen om et FC Sønderborg 2.0.

“Og lige nu er alle klubber i tænkeboks og de melder tilbage, om de er med eller ikke med. Og så starter FC Sønderborg 2.0 efter sommeren”, lyder det fra Jesper Dam Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu er følgende klubber med i FC Sønderborg: Sønderborg Boldklub, BNS, Nordals Boldklub, Egen UI, Broager UI, Hørup UI, Sønderborg Fremad, Dybbøl IU, Gråsten Boldklub, Midtals Idrætsforening og Svenstrup UF.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Handelslivets generalforsamling drejede sig om samarbejde, aktiviteter og pengemangel

24. marts 2023 Erhverv

Torsdag aften var der generalforsamling i Vores Sønderborg og formanden, Rikke Torré, der aflagde sin beretning. “Vi skal sikre, at Sønderborg fortsat er en attraktiv handelsby og den skal vokse,” sagde hun og kiggede derefter tilbage på året, der gik. “En gul bølge rullede ind over Sønderborg den 3. juli og det var en folkefest, […]

Læs mere...