Feodora II sejler turister til og fra Langballigau

30. juni 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Nu er det igen muligt at tage en tur med spritteren, men på noget andre præmisser end i de gode gamle dage. Feodora er begyndt at sejle mellem Sønderborg og Lanballigau – og tanken i er, at det kan styrke turisme og dermed handelen i begge byer. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/06/IMG_0288-300×200.jpg” alt=”IMG_0288″ width=”300″ height=”200″ />

Bortset fra enkelte dispensationer har det været slut med fjordsejladsen mellem Danmark og Tyskland siden spritbådenes sidste tur i 1999.

Vi er med andre ord nået til et nærmest historisk øjeblik, når MS Feodora II fra fredag igen sejler mellem Langballeå og Sønderborg.

“Jeg er glad for at redderen tog kampen med myndighederne og fik sin tilladelse, fordi det betyder, at vi får mere ud af alt det vi har gjort og gør for turismen i Sønderborg”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

På torsdage vil der være såkaldt historiske sejladser, hvor passagererne bliver klogere på historien i vores område.

“Det bliver på nogle ekstrature, der tager to timer og det synes jeg er alletiders idé”, siger borgmesteren.

Charmetur

Torsdag var en række sønderborgensere inviteret med på en såkaldt charmetur – og med i flokken var der udover borgmesteren og Vækstrådets direktør ,Ole Daugbjerg, flere byrådsmedlemmer og ansatte fra Sønderborg Kommune.IMG_0313

“Jeg vil gerne sige tak til kaptajn Alexander Klein, der både har kæmpet for at få Feodora II sat i stand og for at få tilladelse til at sejle på Flensborg Fjord”, siger byrådsmedlem Tom Holden i skibets højttalere. Han stod på kommandobroen sammen med kaptajnen og holdt en tale.

“Feodora II har sejlet siden 1. juni og det har betydet flere tyske gæster i Sønderborg”, siger han.

“Nu kan sønderborgensere også sejle til Langballigau og tilbage igen, men Feodora er ikke kun en færge. Den er et såkaldt oplevelsesprodukt, hvor vi kan nyde udsigten fra Flensborg Fjord og mindes de gode tider frem til 1999”, siger Tom Holden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk