Fernisering: Dansk-tysk kunstudstilling skabt af skoleelever på Sønderborg Slot

13. april 2017 Kultur

Langfredag kl. 11 åbner byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt en udstilling på Sønderborg Slot med grænseoverskridende kunst, som er lavet af danske og tyske skoleelever i workshops.

Kunsterne Rick Towle og Johannes Caspersen har udfordret danske og tyske skoleelever, som fik til opgave at male portrætter af ting, som blev sat foran dem. Rammen for udfordringen var Sønderborg Slot og det var ting fra slottets gemmer, der skulle overfores til papirerne.

Nogle af billederne lavede eleverne enkeltvis og andre skal de klare to og to.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi satte selvfølglig børnene sammen, så der er en dansk og en tysk elev i hver gruppe”, sagde Johannes Caspersen, der nød at se børnene bruge penslen.

“Det var spændende at se deres koncentration, når de malede. De sad og kiggede intenst på motivet og prøvede så at få hånden til at føre penslen, så billedet blev, som de forestillede sig”, sagde han.

SønderborgNYT lagde vejen fordi slottet på en “arbejdsdag” og du kan klikke på billedlinket og se børnene i fuldt vigør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...