Fernisering på Gelerts Gård i Nybøl

8. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Sammen med to professionelle kunstnere har beboerne på Gelerts Gård i Nybøl og brugere af aktivitetshuset, der er tilknyttet senhjerneskadecentret, fremstillet kunstværket ”De fire årstider”. Det afsløres ved en fernisering fredag den 12. september.

  • Vi har arbejdet på det i lang tid, og nu glæder vi os rigtig meget til at vise det frem. Derfor håber vi, at mange vil komme og deltage i ferniseringen, siger pædagog Gitte Lundby fra aktivitetshuset på Gelerts Gård.untitled
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Gelerts Gård blev taget i brug som senhjerneskadecenter sidste år, og kunstværket er med til at skabe og understrege husets nye identitet, efter at det i mange år har været plejecenter. Beboerne og brugerne har deltaget aktivt i arbejdet med at udforme stammer og grene i ler og med at udstikke bladene i håndlavet papir. Leret er efterfølgende brændt på kunstnerne Ole Lejbach og Ida Guldhammers værksted ved Korsør. Det er kunstnerne, der har udarbejdet skitser til værket og sørget for ophængningen, men alt andet har brugere og borgere haft fingrene med i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ferniseringen sker fredag den 12. september begynder kl. 14, hvor kunstværket afsløres. Derefter serveres et let traktement, og en af beboerne på Gelerts Gård vil underholde med musik.

I forbindelse med ferniseringen vil der være udstillet andre værker, som er fremstillet af brugere og borgere, og nogle er til salg.

Alle er velkommen til ferniseringen – adressen på Gelerts Gård er Katforte 20, Nybøl.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...