Fernisering på Gelerts Gård i Nybøl

8. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Sammen med to professionelle kunstnere har beboerne på Gelerts Gård i Nybøl og brugere af aktivitetshuset, der er tilknyttet senhjerneskadecentret, fremstillet kunstværket ”De fire årstider”. Det afsløres ved en fernisering fredag den 12. september.

Gelerts Gård blev taget i brug som senhjerneskadecenter sidste år, og kunstværket er med til at skabe og understrege husets nye identitet, efter at det i mange år har været plejecenter. Beboerne og brugerne har deltaget aktivt i arbejdet med at udforme stammer og grene i ler og med at udstikke bladene i håndlavet papir. Leret er efterfølgende brændt på kunstnerne Ole Lejbach og Ida Guldhammers værksted ved Korsør. Det er kunstnerne, der har udarbejdet skitser til værket og sørget for ophængningen, men alt andet har brugere og borgere haft fingrene med i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ferniseringen sker fredag den 12. september begynder kl. 14, hvor kunstværket afsløres. Derefter serveres et let traktement, og en af beboerne på Gelerts Gård vil underholde med musik.

I forbindelse med ferniseringen vil der være udstillet andre værker, som er fremstillet af brugere og borgere, og nogle er til salg.

Alle er velkommen til ferniseringen – adressen på Gelerts Gård er Katforte 20, Nybøl.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...