FGU hjælper unge i uddannelse eller job

6. september 2021 Uddannelse

Med afslutningen af skoleåret 20-21 blev der for FGU Sønderjylland markeret en milepæl. De første to år er gået siden åbningen af FGU Sønderjylland og de første elever med to år hos FGU siger farvel til de fire uddannelsessteder.

FGU Sønderjylland har nu været i gang i to år og er på mange måder stadigt et helt nyt uddannelsestilbud, hvor fokus er på praksis – og helhedsorienteret læring. Hvis der er behov for det, kan den unge gå på FGU i op til to år, men grundlæggende handler det om at gøre de unge klar til uddannelse eller job. Hvis de bliver klar til det efter et halvt år, så skal de naturligvis videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forløbet hos FGU er baseret på, at der tages udgangspunkt i den enkelte unges uddannelsesplan, som den unge laver sammen med en repræsentant fra kommunen. På den måde tages der hensyn til de barrierer den enkelte unge har, samtidigt med, at der er stort fokus på at blive en del af fællesskabet på skolen.

Af de 286 elever der fra maj til og med juli måned 2021 har afsluttet deres uddannelsesforløb hos FGU Sønderjylland er 71 procent blevet udsluset direkte til uddannelse eller job.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er virkeligt nogle flotte tal, og jeg er meget stolt på de unges vegne. Vi skal huske på, at der er tale unge der ved start på FGU ikke havde forudsætningerne for at påbegynde uddannelse eller job. De er et helt andet sted i dag, og med nogle helt andre muligheder”, siger FGU-direktør Jesper Aaskov i en pressemeddelelse.

”Der skal naturligvis også lyde en stor tak de mange medarbejdere, der hver dag arbejder med og for de unge, men jeg har også brug for at sende en tak til vore kommunale samarbejdspartnere. Kommunerne og FGU Sønderjylland er hinandens forudsætning for at lykkes, og jeg oplever stor velvillighed til dette samarbejde”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...