Filmprofessor: 1864-serien er en spektakulær succes

17. november 2015 Kultur

Tirsdag udkommer webtidsskriftet Kosmorama. I det har den svenske filmprofessor Erik Hedling lavet en analyse af Ole Bornedals tv-serie “1864.”

Han kalder den en spektakulær succes.1864

Det til trods for den store debat, serien skabte.

Da “1864” blev sendt på DR1, rasede en mediestorm om, hvor sandfærdigt serien fremstillede historiens begivenheder. Historikeren Rasmus Glenthøj mente “1864” var en forvrængende udlægning af sandheden. Flere andre historikere rettede ligeledes kritik mod Bornedals storserie, skriver Fyens Stiftstidende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmmagasinet har bedt Erik Hedling om at analysere både serie og mediestorm. Han har analyseret de mere end 800 interviews, anmeldelser og kommentarer serien affødte. Desuden har han set serien flere gange.

Konklusionen, den svenske professor er nået frem til, er, at serien må betragtes som en spektakulær succes. Det kommer han frem til på den baggrund, at politikerne havde et mål om at skabe en historisk dramaserie, der kunne give danskerne kendskab til vigtige begivenheder i Danmarkshistorien.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...