Filmprofessor: 1864-serien er en spektakulær succes

17. november 2015 Kultur

Tirsdag udkommer webtidsskriftet Kosmorama. I det har den svenske filmprofessor Erik Hedling lavet en analyse af Ole Bornedals tv-serie “1864.”

Han kalder den en spektakulær succes.1864

Det til trods for den store debat, serien skabte.

Da “1864” blev sendt på DR1, rasede en mediestorm om, hvor sandfærdigt serien fremstillede historiens begivenheder. Historikeren Rasmus Glenthøj mente “1864” var en forvrængende udlægning af sandheden. Flere andre historikere rettede ligeledes kritik mod Bornedals storserie, skriver Fyens Stiftstidende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmmagasinet har bedt Erik Hedling om at analysere både serie og mediestorm. Han har analyseret de mere end 800 interviews, anmeldelser og kommentarer serien affødte. Desuden har han set serien flere gange.

Konklusionen, den svenske professor er nået frem til, er, at serien må betragtes som en spektakulær succes. Det kommer han frem til på den baggrund, at politikerne havde et mål om at skabe en historisk dramaserie, der kunne give danskerne kendskab til vigtige begivenheder i Danmarkshistorien.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...