Finanseringen til grøn energi er usikker

8. september 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

I forsommeren meldte EU-kommissionen ud, at den danske energistøtte via PSO-ordningen var ulovlig.

Dengang valgte klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen at erklære sig uenig og satte sig for at overbevise kommissionen om, at PSO-systemet, der er virksomheder og private elforbrugeres bidrag til den grønne omstilling, ikke strider mod EU-regler, oplyser dr.dk

Klik på billedet og læs, hvad du kan gøre for, at din bolig også bliver klima-rigtig og billigere i drift.

Klik på billedet og læs, hvad du kan gøre for, at din bolig også bliver klima-rigtig og billigere i drift.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men den danske regering bøjer sig nu og vælger at gå ind i en forhandling med EU-kommissionen om at ændre støttesystemet. EU-kommissionen sendte før weekenden et brev til Energistyrelsen, hvor hovedindholdet er, at dele af den danske PSO-afgift er i strid med traktaten.

Den danske regering regner med at opkræve 47,2 milliarder kroner i PSO-afgift frem til 2020. Afgiften er helt central for finansieringen af den grønne omstilling, som blandt andre ProjectZero arbejder for.

PSO-afgiften (Public Service Obligation) er virksomheder og private elforbrugeres bidrag til den grønne omstilling. Afgiften opkræves over elregningen, og den har haft sin nuværende form siden 2005.

Artiklen fortsætter under annoncen

PSO er en afgift, der skal finansiere omstillingen til grøn energi i Danmark. Når elprisen falder to øre, stiger PSO én øre.

PSO-midlerne skulle dække udgifter til nye energiteknologier, der endnu ikke er i stand til at klare sig på rene markedsvilkår.

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...