Finanseringen til grøn energi er usikker

8. september 2014 Erhverv

I forsommeren meldte EU-kommissionen ud, at den danske energistøtte via PSO-ordningen var ulovlig.

Dengang valgte klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen at erklære sig uenig og satte sig for at overbevise kommissionen om, at PSO-systemet, der er virksomheder og private elforbrugeres bidrag til den grønne omstilling, ikke strider mod EU-regler, oplyser dr.dk

Klik på billedet og læs, hvad du kan gøre for, at din bolig også bliver klima-rigtig og billigere i drift.

Klik på billedet og læs, hvad du kan gøre for, at din bolig også bliver klima-rigtig og billigere i drift.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men den danske regering bøjer sig nu og vælger at gå ind i en forhandling med EU-kommissionen om at ændre støttesystemet. EU-kommissionen sendte før weekenden et brev til Energistyrelsen, hvor hovedindholdet er, at dele af den danske PSO-afgift er i strid med traktaten.

Den danske regering regner med at opkræve 47,2 milliarder kroner i PSO-afgift frem til 2020. Afgiften er helt central for finansieringen af den grønne omstilling, som blandt andre ProjectZero arbejder for.

PSO-afgiften (Public Service Obligation) er virksomheder og private elforbrugeres bidrag til den grønne omstilling. Afgiften opkræves over elregningen, og den har haft sin nuværende form siden 2005.

Artiklen fortsætter under annoncen

PSO er en afgift, der skal finansiere omstillingen til grøn energi i Danmark. Når elprisen falder to øre, stiger PSO én øre.

PSO-midlerne skulle dække udgifter til nye energiteknologier, der endnu ikke er i stand til at klare sig på rene markedsvilkår.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...