Fiqtiv: Når de kloge er ledige for længe…

18. november 2014 Erhverv

Når ledige er ledige for længe, så bliver de sløve. Sådan er det bare. Både med de superkloge og de ufaglærte. Det med at komme op om morgenen ser de ingen grund til – og jobsøgningen bliver bare til de “tvungne” ansøgninger. Ledige bruger den vågne tid på at sidde og stirre i computeren, mens TV News kværner i baggrunden. Og værst af alt er, at de fagligt halter bagud.

Det er bare nogle af de fordomme, der gør, at virksomheder på Als søger efter skarpe hjerner i hele landet, selvom der faktisk går en del

Artiklen fortsætter under annoncen

Marc Thorning gør kloge, lokale hoveder synlige.

Marc Thorning gør kloge, lokale hoveder synlige.

superdygtige mennesker ledige rundt i Sønderborg. De lokale “Best Brains” bliver tabt på grund af fordomme, mener Marc Thorning fra Fiqtiv i Sønderborg.

“Der er kloge hoveder, der går rundt i Sønderborg og leder efter et job. I ren afmagt ender nogle af dem med at tage et tilfældigt job bare for at have et – eller også sælger de sig selv alt for billigt”, siger Marc Thorning. Og når nu han synes, det er fjollet at gå over åen efter vand, så satte han sig f0483d91-6c63-4afd-8e8d-aca0f4618434-largefor at vise arbejdsgiverne, at de medarbejdere, der efterlyses, de faktisk er lige i nabolaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

På fredag fra 13-15 kan virksomhederne møde Fiqtivs kursister ved et arrangement på Scandic Hotel i Sønderborg og under mødet kan kursisterne komme med et tilbud om at vise, hvad enkelte eller flere af dem kan gøre for den enkelte virksomhed.

“Når Fiqtiv arbejder på at komme på virksomhedsbesøg og bagefter arbejde med en fiktiv problemstilling for virksomheden, så har kursisterne chancen for at vise, at de sidder med den nyeste viden indenfor deres felt og mange andre kompetencer”, siger Marc Thorning til SønderborgNyt. Kursisterne fremlægger selvfølgelig deres arbejde for virksomheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klik på logoet og besøg Fiqtivs hjemmeside.

Klik på logoet og besøg Fiqtivs hjemmeside.

“Men vi forærer ikke opgaven væk, fordi det vil være konkurrenceforvridende”, siger Marc Thorning.

Fiqtivs kursister er videreuddannede jobsøgende, som er på et yderst specielt jobsøgningskursus, der minder rigtigt meget om at gå på arbejde i en virksomhed. Den helt store gevinst for kursisterne ligger i, at de bliver opdateret indenfor deres felt og gennem de fiktive problemløsningsopgaver, får de vist sig for virksomhederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du og din virksomhed vil have et glimt af Fiqtiv og høre meget mere om hele tankesættet bag, så skal du i løbet af tirsdag tilmelde dig på mail: performance@fiqtiv.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på flere mulige udbud af kommunens rengøringsområde

14. maj 2021 Politik

Hvis Økonomiudvalget – og senere Byrådet – i næste uge vender tommelfingeren op, så skal resten af rengøringsopgaverne i Sønderborg Kommune i udbud og dermed kan private virksomheder byde på dem. Byrådet har aftalt i Budgetaftale 2020-2023, at rengøringsområdet skal i udbud i to faser. Den første udbudsrunde er gennemført og den drejede sig om […]

Læs mere...