Fiqtiv udvider med lokalt Outplacement-forløb til Sønderborg virksomheder

23. juni 2015 Erhverv

Sønderborgvirksomheder som JF/Kongskilde Industries A/S, Rose Technology A/S og Uldahl er blot tre lokale virksomheder, der i dette forår har måttet tilrette organisationen, opsige en række medarbejdere, og dermed sende en række velkvalificerede medarbejdere ud på det lokale jobmarked. Og det har fået den lokale virksomhed Fiqtiv ApS til at udvikle et målrettet Outplacement forløb for virksomhederne i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har i mere end et år beskæftiget os med at få velkvalificerede ledige i job, også i samarbejde med Jobcenter Sønderborg, og nu udvider vi paletten af tilbud rettet mod virksomheder ved, at tilbyde Outplacement til de opsagte medarbejdere”, siger stifter og direktør i Fiqtiv Marck Thorning til SønderborgNYT.

I dag er det blevet langt mere udbredt at virksomhederne tager et ansvar, når der er behov for at afskedige medarbejdere, og her kommer Outplacement ind som et tilbud til den opsagte medarbejder.

Lokalt fokus

”Hos Fiqtiv har vi skabt et Outplacement forløb, som tilpasses individuelt til den opsagte medarbejder. Hvis vi skulle fremhæve områder, hvor vi gør det lidt bedre, så er det, at vi arbejder fokuseret med de lokale virksomheder med henblik på at fastholde den opsagte medarbejder i Sønderborg området. Vi slipper ikke den opsagte medarbejder. Lykkedes det ikke for den opsagte at finde job inden opsigelsesvarslet, så fortsætter vedkommende hos os, og styrker sit netværk, sine faglige kompetencer og ikke mindst muligheden for at få det rigtige job”, siger Marck Thorning.

Og netop fastholdelse af velkvalificerede medarbejdere i Sønderborg har lige siden starten været én af de vigtigste målsætninger for Fiqtiv:

”Som mange andre her i Sønderborg er vi hos Fiqtiv af den overbevisning, at vi også skal passe rigtig godt på vores velkvalificerede ressourcer i Sønderborg. Flytter de opsagte medarbejdere væk til et andet job i en anden kommune, følger ægtefællen med. Dermed står vi så og mangler eksempelvis en lærer, som vi i forvejen har mangel på her i Sønderborg området, og det er til skade for vores lokale samfund. De tager jo også deres unge mennesker med og det er en negativ spiral, som alle bør arbejde dedikeret på at bryde”, mener direktøren fra Fiqtiv.

Fiqtiv er ikke den eneste virksomhed der tilbyder Outplacement i Sønderborg, men Marck Thorning er sikker på, at der også er plads til Fiqtiv i et ellers konkurrencepræget marked for Outplacement forløb:

”Når vi taler med opsagte medarbejdere og spørger ind til værdien af de Outplacement forløb de ellers måtte have været igennem, fortæller mange, at de syntes der mangler et lokalt fokus. Langt de fleste opsagte medarbejdere vil nemlig gerne blive i Sønderborg. Og præcis derfor arbejder vi dedikeret på at skabe et meget lokalt forankret Outplacement forløb i Sønderborg, hvor netop netværk og kontakt til de lokale virksomheder er et helt centralt redskab for at få den opsagte medarbejder godt videre”, er Marck Thorning, direktør i Fiqtiv.

Outplacement blev introduceret for mere end 20 år siden og er professionel karriererådgivning til en opsagt medarbejder, så medarbejderen hurtig kommer videre til den næste del af karrieren.

Du kan læse mere om Fiqtiv Outplacement hér.

Fiqtiv udvider med lokalt Outplacement forløb til Sønderborg virksomheder

Fiqtiv udvider med lokalt Outplacement forløb til Sønderborg virksomheder

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk