Fjernvarmen kommer til Nordals i 2017

23. december 2015 Erhverv

Går alt efter planen, kan de første fjernvarmekunder på Nordals lune sig ved varmen fra et lokalt halmfyret fjernvarmeanlæg i løbet af 2017..

Projektafdelingen hos Sønderborg Forsyning har sendt forslaget til behandling hos Sønderborg Kommune. Og mens man afventer svar herfra, arbejdes der på at finde de rigtige rådgivere i det videre projekt.nordborg1

Artiklen fortsætter under annoncen

Når alt er afklaret kan arbejdet med etablering af værket og hele fjernvarmenettet gå i gang, skriver Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Nordals opvarmes på nuværende tidspunkt hovedsageligt med naturgas. Med det nye halmfyrede fjernvarmeværk kan man tilbyde både billigere og mere miljørigtig varme.

I første omgang er det planen at borgere i Nordborg og Havnbjerg kan koble sig på fjernvarmen. Herefter følger området omkring Svenstrup, og i 2019-2023 kan Guderup og Egen også tænde for fjernvarmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig med det halmfyrede fjernvarmeanlæg, opføres endnu et biomassebaseret anlæg, som skal forsyne Guderup-området.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...