Fjernvarmen kommer til Nordals i 2017

23. december 2015 Erhverv

Går alt efter planen, kan de første fjernvarmekunder på Nordals lune sig ved varmen fra et lokalt halmfyret fjernvarmeanlæg i løbet af 2017..

Projektafdelingen hos Sønderborg Forsyning har sendt forslaget til behandling hos Sønderborg Kommune. Og mens man afventer svar herfra, arbejdes der på at finde de rigtige rådgivere i det videre projekt.nordborg1

Artiklen fortsætter under annoncen

Når alt er afklaret kan arbejdet med etablering af værket og hele fjernvarmenettet gå i gang, skriver Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Nordals opvarmes på nuværende tidspunkt hovedsageligt med naturgas. Med det nye halmfyrede fjernvarmeværk kan man tilbyde både billigere og mere miljørigtig varme.

I første omgang er det planen at borgere i Nordborg og Havnbjerg kan koble sig på fjernvarmen. Herefter følger området omkring Svenstrup, og i 2019-2023 kan Guderup og Egen også tænde for fjernvarmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig med det halmfyrede fjernvarmeanlæg, opføres endnu et biomassebaseret anlæg, som skal forsyne Guderup-området.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle brandmændene og -kvinderne

29. juli 2021 Samfund

På egne og på fællesskabets vegne udtrykker borgmester Erik Lauritzen en kæmpestort tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og de fleste af os nyder sommeren, så har mange mange ansatte og frivillige i vores beredskab knoklet med een af de værste brande i nyere tid […]

Læs mere...