Flaget skal på halv den 18. april

10. marts 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Region Syddanmark har tilbage i december 2012 stillet spørgsmål om flagning den 18. april 2014, som både er langfredag og 150-års dagen for Slaget ved Dybbøl. Spørgsmålet til ministeriet opstod på baggrund af et fælles lokalt og regionalt ønske om at flage på hel stang med Dannebrog i Sønderborg Kommune den 18. april 2014, og afsendere af spørgsmålet var også Sønderborg Kommune, Hærens Sergentskole og Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle.flag

Artiklen fortsætter under annoncen

Justitsministeriet har nu svaret på forespørgslen, og i svaret hedder det bl.a., at de officielle flagdage er tilknyttet en særlig signalværdi, hvorfor der efter Justitsministeriets opfattelse skal særdeles tungtvejende grunde til, hvis en statslig institution ikke skal flage i overensstemmelse med de officielle flagdage. Ifølge de officielle flagdage skal der flages på halv stang hele langfredag.

I svaret fra ministeriet lyder det videre, at den officielle flagning langfredag i den henseende er særlig betydningsfuld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor finder Justitsministeriet, at der langfredag den 18. april 2014 bør flages med Dannebrog på halv stang fra statslige myndigheders bygninger i overensstemmelse med reglerne for flagning på de officielle flagdage. Justitsministeriet bemærker i den forbindelse, at kommunale myndigheder, privatpersoner, virksomheder og organisationer mv. ikke har pligt til at følge flagningen på de officielle flagdage.

 

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...