Flammende stunts og smadrede biler

22. juli 2015 Kultur

topTirsdag aften var store “Far og Søn aften”  på Ringriderpladsen i Sønderborg. Fatter havde slæbt junior med ind for at se det store stunt og monster truck show med familien Klaas. Og lad os blot sige, der var fuld  knald på fra først til sidst. Det helt store spørgsmål var sådan set blot, om det var fatter eller junior der var mest begejstret. Når man kiggede rundt på publikum mellem stuntnumrende, var det ihvertfald svært at vurdere om det var Jr eller Sr der havde det største glimt i øjet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Showet starter med at den yngre generation af Klaas familien laver stunts på motorcrosser, såsom spring gennem en brændende ring, diverse tricks på en ATV, hopper over optil seks biler med sidemotorcrosseren, jojo .. Den unge generation af Klaas familen kan lidt af hvert.  Når de unge knægte i familien nærmer sig de fire til fem år, begynder stunttræningen, og når de kommer omkring 11 – 12 års alderen, deltager de aktiv i showsne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter de indledene øvelser på motorcrosseren, er det tid til at den lidt ældre generation deltager i løjerne. Nu gælder det diverse stuntkørsler i personbiler. Kørsel på to hjul, kofanger mod kofanger og andre lignende tricks viser de.

Som det eneste stuntshow i hele Skandinavien, har Aranis-Klaas familen en ganske almindelig traktor med, magen til dem vi ser i landbruget. Med traktoren udfører de også stunttricket med at køre på to hjul, et imponerende syn.

leftEndelig er aftenens højdepunkt kommet. Den hvide monstertruck USA1 og den gule Bumblebee skal nu i aktion. Fem biler lines op i en klynge, USA1 tager tilløb til og … vupti letter den og flyver et par meter op i vejret, inden tyngekraften atter hiver den tilbage til jorden, eller rettere, ned mod de stakkels skrotbiler. Små fire ton vejer sådan en monster truck, så når den lander på taget af en skrotbil, forvandles skrotbilen til endne mere skrot.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man er til imponerende stunts i bil eller på motorcrosser, synes at det fedeste lyd i verden, er lyden af en monster truck der gasser op, elsker duften af brændt gummi på asfalten, så er der imorgen Onsdag,  en sidste chance for at opleve Aranis-Klaas stuntshowet på ringriderpladsen i Sønderborg. Showet starter klokken 19 og det koster 150 for voksne samt 100 kroner for børn at kommer ind til showet. VIl man have en sideplads på balkonen, skal man betale 30 kroner ekstra.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

galleri

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...