Flere af Kunstskolens BGK-elever bliver videre-uddannet

30. juni 2014 Kultur

Når unge mennesker søger om at blive optaget på BGK-uddannelsen på Sønderjyllands Kunstskole, så er det, fordi de vil bruge tid på at fordybe sig i kunsten og finde frem til, hvilken retning de skal følge.

BGK-elevs spændende værk, som blev vist frem ved holdets sidste udstilling.

BGK-elevs spændende værk, som blev vist frem ved holdets sidste udstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg ved godt, at det ligesom er oppe tiden, at unge skal i gang med uddannelse hurtigst muligt. Men jeg ser altså intet forkert i, at vores unge bruger et par år på at komme gennem nåleøjet til et af kunstakademierne, siger kunstskoleleder Thomas Lunau til Sønderborg Nyt.

Han finder det ganske naturligt, at et ungt menneske bruger et år på at fordøje de ting, der er lært på BGK-kurset.

Thomas Lunau fortæller, at det er sværere end svært at slippe ind på kunstakademierne.

Thomas Lunau fortæller, at det er sværere end svært at slippe ind på kunstakademierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og på akademierne bedømmer de jo de unges værker og beslutter, om de vil have vedkommende ind eller ej, siger Thomas Lunau.

Nogle skal søge optagelse flere gange, så de viser, at de er stabile og i udvikling.

– Det gælder om at være vedholdende, vise, at man vil noget, siger kunstskolelederen. Og så er det sådan, at der er ganske få pladser og rigtigt mange, der håber på at få dem. De elever, der slipper ind, det er dem, der har de bedste forudsætninger på det tidspunkt, hvor der vælges ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Succes-historier

Sønderjyllands Kunstskole oplever, at deres BGK-elever kommer ind på deres drømmeuddannelser. Nogle glider ind allerede i første forsøg, mens andre bruger to eller tre. Og nogle venter lige et års tid eller to, inden de satser første gang.

– Når man som ung vælger en kunstuddannelse, så siger man jo også ja til at arbejde intensivt med sig selv og sin kunst i 5 til 6 år, siger Thomas Lunau. Han fortæller, at han og de andre undervisere gør meget ud af at hjælpe de unge med at træffe de rigtige beslutninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg ved, at kunstakademierne og designskolerne er glade for BGK-kurserne rundt om i landet, fordi eleverne herfra har de grundlæggende ting på plads. De har noget med, når de kommer indenfor og de ved, hvad der kræves af dem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Politik, Nordborg

Jan Rytkjær Callesen prøver at genstarte sin politiske karriere

28. juni 2022 Politik

Jan Rytkjær Callesen fra Nordals, som tidligere har siddet i Folketinget og i Byrådet for Dansk Folkeparti, har meldt sig i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Han agter også at stille op som lokal kandidat – og spår, at Danmarksdemokraterne vinder hele 20 mandater til det næste folketingsvalg. “Jeg sagde i begyndelsen af maj måned, […]

Læs mere...