Flere grønne boliger i Sønderborg

27. oktober 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Lejere i Sønderborg kan se frem til færre boliger, hvor vinden suser ind af vinduerne, og hvor radiatorerne skal stå på max, for at man kan holde varmen. 18 udlejere har med certificeringen ZEROboligudlejer sagt ja til at gøre en særlig indsats for at energioptimere deres ejendomme.projectzero

Artiklen fortsætter under annoncen

Antallet af udlejere, der sætter ind overfor utætte vinduer, dårlig isolering og de energi-slugende gas- og oliefyr, vokser i disse dage i Sønderborg. I foråret gennemførte de første boligudlejere to kursusmoduler, der gør dem i stand til at træffe de rette beslutninger, når det kommer til energirenovering. Siden da har i alt 18 boligudlejere i Sønderborg deltaget i modulerne og er blevet certificeret ZEROboligudlejer. Det betyder blandt andet, at de forpligter sig til at lægge en plan for klimakloge istandsættelser i deres ejendomme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere energirenoveringer på vej

Og det er udlejerne allerede godt på vej med. Størstedelen af de 18 certificerede ZEROboligudlejere barsler med nye energirenoveringsprojekter, der skal sættes i gang inden for de kommende år. En af de udlejere, der er klar på at tænke energiforbedringer ind næste gang, der skal gøres noget ved en af hans ejendomme, er Erik Fenn, som ejer fire udlejningsejendomme i Sønderborg Kommune:

”Det har været utroligt lærerigt at deltage i modulerne, som gav mig en bredere viden inden for energioptimering. I fremtiden vil jeg helt sikkert tænke mere på energiforbruget, når jeg alligevel istandsætter mine ejendomme. Både for at tiltrække nye lejere og tilfredsstille de lejere, vi allerede har,” fortæller Erik Fenn.

Artiklen fortsætter under annoncen

På vej mod CO2-neutral Sønderborgzero

ProjectZero, som har arrangeret undervisningsmodulerne, er glade for den store opbakningen til modulerne og udsigten til flere energirenoveringer i fremtiden:

”Det er meget positivt, at stort set alle de udlejere, der har deltaget i modulerne, nu føler sig klædt på til at energioptimere deres ejendomme  og har fået øjnene op for, de mange fordele der er ved at gøre det. Det vil komme både udlejere og lejere til gode – og samtidig være et vigtigt skridt på Sønderborgs vej mod nullet,” siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

ZEROboligudlejer holder næste omgang kursusmoduler i januar/februar 2015.

 

 

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...