Flere penge til den såkaldte mellemfinansering

27. januar 2022 Politik

Når foreninger får lovning på penge til projekter fra eksempelvis LAG Sønderborg-Aabenraa, så står kommunen klar til at lægge ud, så forenigernes frivillige kan komme i gang med at lave det, som pengene er bevilget til.

LAG-penge udbetales som regel først efter foreningen har dokumeteret de udgifter, der har været i forbindelse med projektet – og det kan være så store beløb at foreningerne ikke har dem.

“Og så vil vi rigtigt gerne hjælpe”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen og Økonomiudvalget havde anbefalet, at Byrådet onsdag godkendte, at puljen til den såkaldte mellemfinansering forhøjes fra 750.000 kroner til 1.000.000 kroner og også godkender, der laves en pulje på 500.000 kroner til mellemfinansering af projekter, som falder udenfor kriterierne i den første pulje.

Der er kriterier og procedurer for mellemfinansering, så kommunen kan være sikker på at få pengene igen.

Byrådet godkendte forslaget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Gode folkeskoler tæller for tilflyttere

27. maj 2022 Sønderborg

Lokalformand Dorthe Wildt Nielsen, Liberal Alliance, skriver: Der er netop kommet en temmelig dyster fremskrivning af Sønderborg kommunes befolkningstal, hvor det estimeres, at der i 2045 vil være 5 procent færre indbyggere i kommunen. At der også vil være noget af en skævvridning mellem børn, unge og arbejdsdygtige i forhold til folk uden for arbejdsmarkedet […]

Læs mere...