Floorball – med hygge på banen og hurtig kontakt

6. november 2014 Kultur

IMG_5638Når Rådhusklokkerne slår 18 slag i København onsdag aften, samles

De tre trænere for børne og junior holdet. Fra venstre Laurids Thomsen, Adreas Krogh Bendixen samt Mathias Milling Stjerneholm

De tre trænere for børne og junior holdet. Fra venstre Laurids Thomsen, Adreas Krogh Bendixen samt Mathias Milling Stjerneholm

Artiklen fortsætter under annoncen

15 børn i alderen 6 – 11 år til floorball-træning i Kløvermark Hallen. De unge mennesker går til den med liv og sjæl, og tro endelig ikke, at blot fordi de er børn, bliver der ikke lagt fingre imellem når de træner. Gang på gang går de unge i clinch med hinanden, og hvor voldsomt det end ser ud, så har Sønderborg Floorball Klub endnu aldrig oplevet at nogen er kommet alvorlig til skade.

Normalt ville ungerne være delt op i to hold,  børneholdet og juniorerne, men pga at de ikke er flere end de er, har de tre trænere valgt at lægge holdene sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Tiden går, klokken slår, børnene er gået hjem, lyset slukkes, og hallen ligger øde og stille hen.

Pludselig tændes lyset igen, og atter strømmer der ind med mennesker i hallen. Denne gang er det floorball senior holdet der møder ind. Små 25 mand er de onsdag, en skøn blanding af amatør- og elitespillere.

Lone Nissen synes ikke floorball er en sport specielt for drenge, hun opfordrer pigerne til at komme og være med.

Lone Nissen synes ikke floorball er en sport specielt for drenge, hun opfordrer pigerne til at komme og være med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt amatørspillerne finder vi 28 årige Lone Nissen. Hun er eneste pige på holdet, hvilket egentlig ikke generer hende, men direkte adspurgt, opfordrer hun kraftig pigerne til at melde sig.

“Jeg kender spillet fra folkeskolen, og har altid syntes det var rigtig skægt at spille” forklarer Lone Nissen til SønderborgNyt,

“Jeg har lige overstået et halvt års barselsorlov, så det er rigtig hårdt at komme igang” fortæller hun videre, mens hun sidder på bænken og hviler sig, indtil det atter er hendes tur til at styrte rundt efter den lille hvide kugle.

Artiklen fortsætter under annoncen

IMG_5781

20 årige Andreas Bendixen elsker at spille floorball. Han fortæller at han får et rush når han træder ind på banen.

Lidt efter er der lejlighed til at tage en snak med 20 årig Marcus Bendixsen. Han har spillet i klubben sidden han var ti år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Da jeg var lille, boede vi i Tyskland, hvor jeg blandt andet prøvede at spille badminton og at svømme, men det var først da jeg prøvede floorball, at jeg fandt den helt rigtige sport” fortæller han.

Udover at være en ivrig spiller, er Marcus også med i bestyrelsen i klubben. Desværre må klubben snart vinke farvel til Marcus. Om ca halvandet år er Marcus færdig med gymnasiet, og så er det planen, at han flytter fra byen for at studere videre.

“Jeg ved endnu ikke helt, hvor jeg skal studere. Det afhænger af om den by jeg skal studere i tilbyder min uddannelse og at de har et godt floorball hold” fortæller den unge spiller til SønderborgNyt.

Ole Søndergaard er træner i klubben. Han har spillet i små 15 år.

Ole Søndergaard er træner i klubben. Han har spillet i små 15 år.

Den sidste mand der er tid til at fange inden aftens træning er forbi, er Ole Søndergaard på 33 år. Han er træner for holdet og har spillet Floorball i knap 15 år.

Ole har været med til at starte Sønderborg Floorball klub tilbage i 1998, men rejste så fra byen i nogle år, for atter at returnere for ca halvandet år siden. ”

Jeg har prøvet fodbold og håndbold” fortæller Ole, og fortsætter:

“Men det går alt for langsomt. Jeg kan meget bedre li’ at spille floorball. Her kan man ikke gå og gemme sig på banen, som man kan i håndbold og fodbold, og så er der meget mere action i floorball”. Hvis man spørger Ole om han mener at alle kan spille floorball, lyser han op:

“Selvfølgelig kan “alle” spille floorball. Det eneste krav vi stiller, er at du møder op i sportstøj, så skal vi nok sørge for at lære dig teknikkerne og det kræver ikke at du har alt muligt fancy udstyr.” fortæller Ole.

Se billeder fra Junior holdet HER og Senior holdet HER
Læs mere om klubben HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2023 Augustenborg, Erhverv

Ingen færge mellem Als og Ærø resten af ugen

2. oktober 2023 Augustenborg

Ærøfærgerne skriver på deres hjemmeside, at der ikke sejles mellem Als og Ærø resten af ugen frem til søndag. Det skyldes tekniske problemer, skriver rederiet. Lørdag kolliderede Færgen Skjoldnæs med en mole i Fynshav. Kollisionen gik ud over agterrampen på færgen, som har fået et skub, forklarede Thomas Norrild, økonomichef ved Ærøfærgerne. Skjoldnæs sejlede som […]

Læs mere...