Flot fremmøde til Løvenskioldselskabets generalforsamling

2. april 2016 Kultur

Flere end halvdelen, 62 procent, af medlemmerne deltog da Løvenskioldselskabet gennemførte  generalforsamlingen i Hjemmeværnscenter Sønderborg.

jpg” alt=”Foto: Hjemmeværnet.” width=”300″ height=”200″ /> Foto: Hjemmeværnet.

Der herskede en hyggelig stemning i onsdags da de 26 fremmødte gennemførte den 35. generalforsamling i Løvenskioldselskabets historie. Og der var stor enighed om at genvælge formand Kasper Holme Hansen da generalforsamlingen kom til punktet valg af formand.

Ligeledes blev sekretær L. Larsen og kasserer V. Nissen genvalgt. I bestyrelsen er også Jes Åge Johansen, så foreningen fortsætter med samme trofaste bestyrelse som i de sidste mange år.

Løvenskioldselskabet med stolte traditioner helt tilbage til 1981, hvor selskabet blev stiftet på Sønderborg Kaserne, er et historisk selskab. Selskabet mødes flere gange i løbet af året med historiske emner på dagsordenen, hvilket også var tilfældet ved selskabets generalforsamling. Aftenens foredragsholder var selskabets medlem, overlæge Hans Auning, der holdt foredrag om Augustenborg Slot gennem tiderne, med vægten lagt på slottets betydning i forbindelse med de Slesvigske krige.

Selskabets navn, Løvenskioldselskabet, er til ære for løjtnant Herman Severin Løvenskiold, der var den første norske kaserne7– og nordiske – frivillige i krigen 1848 til 1851. Selskabets formål er at bidrage til, at mindet om de frivillige nordiske deltagere i de slesvigske krige fortsat holdes i hævd. I den forbindelse forsker selskabet til stadighed i de frivilliges historie.

Mange af selskabets medlemmer har været med i mange år, men det er ikke et uddøende selskab, men et selskab hvor nye jævnlig tilgår. Et selskab hvor udmeldelser kun er sket i ganske få tilfælde i de mange år hvor selskabet har eksisteret, skriver Løvenskioldselskabet i en pressemeddelelse.

Udover at studere de frivilliges indsats, så mødes selskabet hvert år ved Løjtnant Løvenskiolds grav på Sct. Marie Kirkegård i Sønderborg, hvor der lægges en buket på løjtnantens grav den 5. juni. Den årlige udflugt til efteråret er ligeledes en tilbagevendende begivenhed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk