Flygtninge udstiller i biblioteket

5. april 2015 Kultur

Biblioteket Sønderborg har sammen med en række flygtninge og asylansøgere og Sønderborg Produktionsskole skabt en kunstudstilling, der åbner 9. april. Det sker med musik, oplæsning af digt og med hjemmelavede lækkerier.

Alle er velkommen til ferniseringen kl. 16.30.

Udstillingen åbnes af formand for Kulturudvalget, Charlotte Riis Engelbrecht. Den verdenskendte komponist Abdullah Al Badran spiller på sin arabiske guitar (Oud), mens Mohammed Abu-Hashish læser op af sine digte, der bragte ham i fængsel allerede som 19-årig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Charlotte Riis Engelbrecht  åbner torsdag en udstilling på biblioteket.

Charlotte Riis Engelbrecht åbner torsdag en udstilling på biblioteket.

Udstillingen er led i projektet “Nye Brugere – en 180 grader nytænkning af biblioteket”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er dokumenteret, at borgere fra etniske minoriteter er aktive biblioteksbrugere. Kulturundersøgelsen fra 2013 viser, at de faktisk bruger bibliotekerne i højere grad end øvrige borgere i Danmark. Imidlertid har vi kun meget lidt erfaring med at nå sproglige minoriteter, som ikke bruger bibliotekerne, og her er vi nødt til at kigge lidt på forskelle i kulturvanerne. Det er vi i gang med på Biblioteket Sønderborg, bl.a. med denne kunstudstilling, fortæller biblioteksassistent Ahmad Joumaa, der har været med til at arrangere udstillingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udstilling rummer kunstneriske fremstillinger af flygtningeskæbner. Ud over biblioteket og Sønderborg Produktionsskole er arrangørerne otte lokale flygtninge og asylansøgere, fotografen Bradley Beswayan og den irakiske multikunstner Naser Al Muzani.

Udstillingen, som kan ses til og med lørdag den 25. april.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Erhverv, Sønderborg

Plantorama inviterer til fødselsdag

4. august 2021 Erhverv

Søndag den 15. august byder Plantorama i Center Øst på Corona-forsinket sensommerfødselsdag med rundstykker, kage og gode tilbud i hele centeret – og alle er naturligvis inviteret. ”Vi har ventet længe på at kunne fejre denne fødselsdag, og derfor er jeg helt sikker på, at det bliver et brag af en fest her i centeret, […]

Læs mere...