Flyverbesætning mindes

Arkivfoto
Arkivfoto
22. juli 2014 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Der gennemføres mindehøjtidelighed på fredag  kl. 10:00 ved mindestenen ved Arnkilsmaj nord for Sønderborg. Anledningen er mindet om allieret flybesætning der blev skudt ned i 1943.

Flere faner fra Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet deltager, og fra Hjemmeværnet deltager bl.a. premierløjtnant J.P. Rasmussen og løjtnant L. Larsen.

Hændelsen i 1943, hvor bombemaskinen styrtede ned, vil blive fortalt af løjtnant L. Larsen inden der lægges buketter fra: Hæren, Sønderborg Kommune og foreningen Folk & Sikkerhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 7 mands besætning som mindes på 71 årsdagen for nedskydningen var på vej mod Hamborg for at bombe mål i byen. Flyet kom af ukendte årsager bort fra den store formation på 791 bombemaskiner.

Den tyske radarstation ”Ameise” ved Aabenraa opdagede flyet og sendte en natjager mod den enlige bombemaskine. Det tyske fly af typen Junker JU88G blev af radarstationen dirigeret frem til bombemaskinen, hvorefter den tyske pilot oberleutnant Köberich overtog.

Den tyske natjager fløj ind under bombemaskinen bagfra og skød flyet i brand. Bombemaskinen fløj herefter brændende mod jorden og endte i frugtplantagen nord for Sønderborg, hvor det lykkedes lokale at redde to af besætningsmedlemmerne ud inden flyets bomber eksploderede. De to der blev reddet ud døde dagen efter på sygehuset i Sønderborg. Hele besætningen ligger i dag begravet på kirkegården i Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er meget velkomne til at deltage i mindehøjtideligheden

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...