Flyverbesætning mindes

22. juli 2014 Uncategorized

Der gennemføres mindehøjtidelighed på fredag  kl. 10:00 ved mindestenen ved Arnkilsmaj nord for Sønderborg. Anledningen er mindet om allieret flybesætning der blev skudt ned i 1943.

Flere faner fra Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet deltager, og fra Hjemmeværnet deltager bl.a. premierløjtnant J.P. Rasmussen og løjtnant L. Larsen.

Hændelsen i 1943, hvor bombemaskinen styrtede ned, vil blive fortalt af løjtnant L. Larsen inden der lægges buketter fra: Hæren, Sønderborg Kommune og foreningen Folk & Sikkerhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 7 mands besætning som mindes på 71 årsdagen for nedskydningen var på vej mod Hamborg for at bombe mål i byen. Flyet kom af ukendte årsager bort fra den store formation på 791 bombemaskiner.

Den tyske radarstation ”Ameise” ved Aabenraa opdagede flyet og sendte en natjager mod den enlige bombemaskine. Det tyske fly af typen Junker JU88G blev af radarstationen dirigeret frem til bombemaskinen, hvorefter den tyske pilot oberleutnant Köberich overtog.

Den tyske natjager fløj ind under bombemaskinen bagfra og skød flyet i brand. Bombemaskinen fløj herefter brændende mod jorden og endte i frugtplantagen nord for Sønderborg, hvor det lykkedes lokale at redde to af besætningsmedlemmerne ud inden flyets bomber eksploderede. De to der blev reddet ud døde dagen efter på sygehuset i Sønderborg. Hele besætningen ligger i dag begravet på kirkegården i Aabenraa.

Alle er meget velkomne til at deltage i mindehøjtideligheden

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Augustenborg, Debat

Debatindlæg: Stem på politikere der vil noget med Augustenborg og de mindre byer

14. maj 2021 Augustenborg

Thomas Myllerup, Augustenborg, skriver: ’Går det godt for Sønderborg, så går det også godt for resten’ er en frase, der ofte bruges af politikere og andet godtfolk, når ’storbyen’ igen skal tilgodeses. Men det er og bliver en myte på linje med nedsivningseffekten fra 1980erne. Pengene kan kun bruges én gang og der står de […]

Læs mere...