Første spadestik taget til havnehotellet Alsik

13. november 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag formiddag afslørede Peter Mads Clausen, at det nye hotel på havnen i Sønderborg skal hedde Alsik.

Peter Mads Clausen er glad for navnet: Alsik

Peter Mads Clausen er glad for navnet: Alsik

Artiklen fortsætter under annoncen

IMG_3711

“Det var ikke let at finde frem til navnet. Vi er jo nogle, der kender til at få et barn og når det sker, så er der to, der skal være enige. Vi var ni og der var flere end 50 navne på bordet. Jeg brugte en uges tid på at gå og mørke dem og valgte så navnet Alsik”, siger Peter Mads Clausen fra Bitten og Mads Clausen Fonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag den 13. november bliver en dag, mange mennesker vil huske. Det er nemlig dagen, hvor byggeriet af det storslåede hotel, som er en del af Frank Gehrys masterplan sættes i gang.

“Vi har arbejdet med det her i otte år, så det er en stor dag for Bitten og Mads Clausen Fonden, for familien Clausen og ikke mindst for mig selv”, siger Peter Mads Clausen.

“Det lød da lidt forkert det her. Jeg er jo selv en del af familien Clausen”, siger han.

“I efteråret 2018 åbner vi 25.000 kvadratmeter hotel, der vil være bygget på Sønderborgs DNA, altså energirigtigt”, siger Peter Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Niels B. Christiansen, Danfoss' topchef.

Niels B. Christiansen, Danfoss’ topchef.

Flot showcase forude

“Hotel Alsik bliver i fremtiden en fantastisk showcase for Danfoss, fordi alle de former for energioptimering, som Danfoss kan byde på, bliver en del af bygningen. På hotellet kan gæster opleve, hvor meget der kan gøre for energieffektivisere”, siger topchef Niels B. Christiansen fra Danfoss.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vartegn over byen

“Det er dejligt at vi følger masterplanen, der er så god, at vi ikke har været inde og rette på den. Nu sættes der gang i byggeriet af kæmpehotellet, der kommer til at stå som et vartegn over byen. Om ti år vil vi alle være stolte af det”, siger borgmester Erik Lauritzen.

billede

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...