Første spadestik taget til havnehotellet Alsik

13. november 2015 Erhverv

Fredag formiddag afslørede Peter Mads Clausen, at det nye hotel på havnen i Sønderborg skal hedde Alsik.

Peter Mads Clausen er glad for navnet: Alsik

Peter Mads Clausen er glad for navnet: Alsik

Artiklen fortsætter under annoncen

IMG_3711

“Det var ikke let at finde frem til navnet. Vi er jo nogle, der kender til at få et barn og når det sker, så er der to, der skal være enige. Vi var ni og der var flere end 50 navne på bordet. Jeg brugte en uges tid på at gå og mørke dem og valgte så navnet Alsik”, siger Peter Mads Clausen fra Bitten og Mads Clausen Fonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag den 13. november bliver en dag, mange mennesker vil huske. Det er nemlig dagen, hvor byggeriet af det storslåede hotel, som er en del af Frank Gehrys masterplan sættes i gang.

“Vi har arbejdet med det her i otte år, så det er en stor dag for Bitten og Mads Clausen Fonden, for familien Clausen og ikke mindst for mig selv”, siger Peter Mads Clausen.

“Det lød da lidt forkert det her. Jeg er jo selv en del af familien Clausen”, siger han.

“I efteråret 2018 åbner vi 25.000 kvadratmeter hotel, der vil være bygget på Sønderborgs DNA, altså energirigtigt”, siger Peter Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Niels B. Christiansen, Danfoss' topchef.

Niels B. Christiansen, Danfoss’ topchef.

Flot showcase forude

“Hotel Alsik bliver i fremtiden en fantastisk showcase for Danfoss, fordi alle de former for energioptimering, som Danfoss kan byde på, bliver en del af bygningen. På hotellet kan gæster opleve, hvor meget der kan gøre for energieffektivisere”, siger topchef Niels B. Christiansen fra Danfoss.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vartegn over byen

“Det er dejligt at vi følger masterplanen, der er så god, at vi ikke har været inde og rette på den. Nu sættes der gang i byggeriet af kæmpehotellet, der kommer til at stå som et vartegn over byen. Om ti år vil vi alle være stolte af det”, siger borgmester Erik Lauritzen.

billede

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...