FOF og Nova Data vil lære forældre hvad esport er

3. juli 2018 Kultur

FOF Sønderborg er gået i samarbejde med Kenan Hansen fra Nova Data og holderjer bag Team Nova, om at sætte øget fokus på esport den kommende sæson.

Der er forældre, der er bekymrede fordi deres børn sidder dagen lang – og det halve af natten – og spiller onlinespil på computeren, hvor sidegevinsten blandt andet er et sprog, hvor F-ordet er med i hver anden sætning, hvor de unge bliver enspændere, der bare vil være i fred med deres skærm og det netværk, som de får i onlineverdenen

Kenan Hansen og Tina Bojsen.

Men så er der heldigvis esport og det er noget helt andet – og det har nogle forældre opdaget.

”Vi vil gerne være med til at sætte øget fokus på E-sporten og har et ønske om at skabe en langt større viden om og indsigt i esporten,” siger Tina Bojsen, skoleleder, FOF Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi forventer med de kommende kursusaftener, at kunne bidrage med at belyse de mange positive sider af sporten og skabe en bevidsthed hos forældre og pårørende til børn og unge mennesker, der bruger megen tid med onlinespil.”

”Esport er en seriøs og struktureret sport, der udvikler de unges sociale færdigheder med hinanden, og i Team Nova har vi en meget klar politik om, hvilket sprogbrug, der anvendes på onlinemedier,” siger Kenan Hansen. ”Vi får flere og flere tilbagemeldinger fra forældre og lærere, der har mærket en væsentlig positiv ændring af de unge menneskers adfærd og sociale kompetencer, som følge af deltagelsen i e-sport igennem Team Nova.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Det siger en far, der er glad for, at hans søn dyrker e-sport.

“Jeg havde alle de fordomme, man overhovedet kan finde omkring e-sport. Jeg troede, det handlede om tykke drenge, colaer og chips – og så et sprog, der er enhver kriminel bande værdigt”.

Men esport er noget helt andet

“Igennem esport lærer børnene at opføre sig ordentligt på nettet, de spiser fornuftigt – og lever ikke af cola og chips – og så holder de unge mennesker sig i form, så de kan præstere bedst muligt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det viser sig, at vores søn er blevet meget bedre til at fokusere og koncentrere sig om opgaverne i skolen. Det er da en super sidegevinst”, siger den stolte far.

Hvad skal forældre holde øje med?

I nogle familier sidder børnene fordybet i onlinespil dagen lang.

Hvad gør man så som forældre?

Skal man bare lade børnene spille?

Skal man sætte begrænsninger på, hvor meget tid der skal bruges på spil?

Hvor er grænsen mellem afhængighed og almindeligt brug af spil?

Er der nogle signaler, man skal fange?

Alt det kan du blive klogere på, når FOF i løbet af den kommende sæson afholder 6 enkelte kursusaftener, hvor Kenan Hansen vil sætte fokus på E-sporten og sætte forældre ind i børns spil, så de har mulighed for at vide, hvad der sker på børneværelset.

Første kursusaften er torsdag, den 13. september kl. 19.30, og vil foregå i Multikulturhuset.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...