folkBALTICA bestiger bjergtoppe og stævner ud på åbent hav

10. april 2018 Kultur

Når den dansk-tyske folkmusikfestival 25. april slår tonen til den første af tre koncerter i Sønderborg Kommune, så sker det vanen tro med et brag af et åbningsarrangement i Koncertsalen Alsion. Her vil publikum kunne bade sig i tonerne til en bred vifte af årets kunstnere, der til sammen viser, hvor bredspektret folkmusik er

Aftenen credo lyder: Modsætninger tiltrækkes, og sammen danner de forrygende musik. Temaet for dette års folkBALTICA hedder derfor passende “Bjerge og hav”. Her møder Sønderjysk Pigekor og folkBALTICA-Ensemblet under ledelse af Harald Haugaard strygerkollektivet “Vorarlberger Geiger von Messis Cellogruppe” under ledelse af Evelyn Fink-Mennel. Koncerten begynder klokken 20.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bach og fællessang

I Storebededagsweekenden rykker folkBALTICA først ind i Gråstens Slotskirke om lørdagen og til Nygård i Nørreskoven på Nordals om søndagen. Lørdag 28. april kan publikum se frem til intet mindre end Johann Sebastian Bach på svensk. Lisa Rydberg og Gunnar Idenstam spiller dels svensk folkemusik, der relaterer sig til Johann Sebastian Bach og dels Bachs egen musik med folkemusikkens schwung og intensitet. Arrangørerne lover et musikalsk møde af de rigtigt spændende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen efter, 29. april, åbner Forening Nygård på Nordals sine døre for koncert og fællessang. På plakaten står Mette og Børge Solkær. Deres Café Ellegaard er en institution i det danske kulturliv. Folk valfarter til langvejsfra for at være del af deres særlige musikarrangementer, hvor publikum både er til koncert og forventes at synge med i fællessang. Til folkBALTICA 2018 tager de deres populære arrangement med til Nordals, hvor der er lagt i ovnen til en drønhyggelig eftermiddag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både lørdag og søndag begynder koncerterne klokken 15.

Billetter kan med økonomisk fordel købes i forvejen på www.folkbaltica.dk, da billetprisen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk