Folkekirkerne: Vi går på gaden for verdens fattigste

26. februar 2015 Sønderborg

I Sønderborg Provsti deltager 12 sogne i Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling til fordel for verdens fattigste søndag den 8. marts: Dybbøl, Gråsten, Hørup, Kegnæs, Ketting, Lysabild, Nordborg, Notmark, Nybøl, Rinkenæs, Skt. Marie og Christians sogne er alle med, fordi vi – ved at bruge en halv søndag – kan gøre en kæmpe forskel for mennesker, der kæmper en daglig kamp for at klare sig!kirke

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved årets Sogneindsamling sætter Folkekirkens Nødhjælp fokus på kvinder. Det gør vi, fordi søndag den 8. marts er ‘International Kvindedag’.

I mange lande er kvinders rettigheder sikret i grundloven. Alligevel lider kvinder under fysisk og psykisk vold og diskrimination – og de er ofte uvidende om, at de har rettigheder.

Blandt landbefolkningen i det vestlige Nepal er det kvinderne, der klarer det meste. Alt fra tøjvask og børnepasning til det hårde arbejde i marken tager de sig af. Det skyldes, at langt de fleste mænd i området er taget til udlandet for at arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er stort set ingen job at få i det vestlige Nepal, og de fleste beboere kan på trods at hårdt arbejde ikke få mad ud af deres små jordlodder til mere end et par måneders forbrug om året. Derfor rejser mændene som unge til blandt andet Indien, hvor de udgør billig arbejdskraft, og de kommer kun hjem i kort tid af gangen med måneders eller års mellemrum.

På trods af at kvinderne styrer samfundet, er de traditionelt blevet undertrykte af mændene. Folkekirkens Nødhjælp hjælper kvinderne med at organisere sig i kvindegrupper, hvor de lærer om deres rettigheder og at bruge deres stemme. De får også gode råd og vejledning til mere effektiv dyrkning, så de kan øge deres udbytte og holde sulten for døren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Erhverv, Sydals

Drømmer du om et stort plankebord på syv meter?

29. juli 2021 Erhverv

FAWL, From Als With Love, som laver unikke plankeborde og meget andet unikt håndværk i træ, har netop fået nogle lange egeplanker hjem fra Frankrig. Så drømmer du om et flot og unikt spisebord eller konferencebord, der er op til syv meter langt, så kan FAWL både lave det – helt efter dine ønsker – […]

Læs mere...