Folkekirkerne: Vi går på gaden for verdens fattigste

26. februar 2015 Sønderborg

I Sønderborg Provsti deltager 12 sogne i Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling til fordel for verdens fattigste søndag den 8. marts: Dybbøl, Gråsten, Hørup, Kegnæs, Ketting, Lysabild, Nordborg, Notmark, Nybøl, Rinkenæs, Skt. Marie og Christians sogne er alle med, fordi vi – ved at bruge en halv søndag – kan gøre en kæmpe forskel for mennesker, der kæmper en daglig kamp for at klare sig!kirke

Ved årets Sogneindsamling sætter Folkekirkens Nødhjælp fokus på kvinder. Det gør vi, fordi søndag den 8. marts er ‘International Kvindedag’.

I mange lande er kvinders rettigheder sikret i grundloven. Alligevel lider kvinder under fysisk og psykisk vold og diskrimination – og de er ofte uvidende om, at de har rettigheder.

Blandt landbefolkningen i det vestlige Nepal er det kvinderne, der klarer det meste. Alt fra tøjvask og børnepasning til det hårde arbejde i marken tager de sig af. Det skyldes, at langt de fleste mænd i området er taget til udlandet for at arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er stort set ingen job at få i det vestlige Nepal, og de fleste beboere kan på trods at hårdt arbejde ikke få mad ud af deres små jordlodder til mere end et par måneders forbrug om året. Derfor rejser mændene som unge til blandt andet Indien, hvor de udgør billig arbejdskraft, og de kommer kun hjem i kort tid af gangen med måneders eller års mellemrum.

På trods af at kvinderne styrer samfundet, er de traditionelt blevet undertrykte af mændene. Folkekirkens Nødhjælp hjælper kvinderne med at organisere sig i kvindegrupper, hvor de lærer om deres rettigheder og at bruge deres stemme. De får også gode råd og vejledning til mere effektiv dyrkning, så de kan øge deres udbytte og holde sulten for døren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...